Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Pozdravy Kaštánkovi do nebe, … z pekla

V pátek 7. srpna odpoledne jsme se sešli, abychom uctili památku kamaráda, muzikanta a také zakladatele klubu Modrá Vopice. Budeme společně na Lubomíra Kaštánka, který nás sleduje z nebe, vzpomínat z “pekla”, tedy z Modrý Vopice, ale cítíme se tu, v nejtelplejším dni v roce, jako v pekle. Alenka Nebeská spolu se svým týmem pro nás připravila skvělý dvoudenní program na 2 pódiích a to vše zadarmo!

Trousející se návštěvnící zborceni potem a ubití teplem, hltali studené pivo a čekáli na Vychcaný knedlíky. Kdo čekal na úvod nějaké rozvařené noky, šeredně se zmýlil. Pánové to berou pěkně natvrdo hned od začátku. Rozbalí pecky jako Sereme na vás, nebo třeba Všichni jste debilové. Díky prasklé struně se od Heráka dočkáme i poetické vložky … . Zdravíme Kaštánka, čau vole!, loučí se stylově kapela.

Venkovní stage pomalu chladne a na vnitřní stage to už vaří Moped. Dočkáme se Autobusu, Pro peníze peníze nebo třeba Válka, a také pankáče Miroslava Kalouska. Ano, odskočil si z lavice (Poslanecké).

Ještě si ani nestačíme zajistit občerstvení a venku už to jistí Vyvrhell. A’t jdou všichni tyhle lidi do prdele, za všechno může Kalousek!, zařve frontman kapely P.U.M. a máme tady hlavní důvod, proč dnes do Vopice dorazil bývalý ministr financí a pankáč ze sněmovny, Míra Kalousek. Snad jen oni dva ví, jestli spojí své síly v připravovaném videoklipu. Mimochodem, pod pódiem se už poguje jak za nároďák a zábava jede naplno. Zazní klasiky jako Bolest, Fízlové to zkoušej dál nebo třeba Rudej stát. V průběhu vystoupení se ještě jednou připomene pan Kalousek, když se vymrští a Robíkovi v jeho slabší chvilce podá šátek na otření čela. Je opravdu teplo …

Po Pivaři umírali minimálně nastupuje Rozhuda. Velké páteční finále obstarají skvělí Zakázaný ovoce, RV4 a poslední tečku dají Skiff. Více v naší fotogalerii.

Bylo teplo, ale o hlavní var se postaraly skvělé kapely a výtečná návštěva. Kdo nedorazil, může litovat! … Kaštánku a Alenko, díky!

zdroj: Alena Nebeská
produkce Modrá Vopice

Podobné příspěvky

V pražské Galerii kritiků vystavuje Ivan Langer své ,,Sochobásně”

Šebík

Mezinárodní prodejní výstava lastur

Ilja Hynek

Mrakoplaš vydává k dvacátému výročí kapely album Hlídač

Šebík