Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce Tiskové Zprávy Zprávy z Prahy

Pražské věže .

Velká dobrodružná celodenní hra pro děti i dospělé Pražské věže se koná již po 9. v neděli 20. března, tentokrát podle mapy z roku 1923.

V Praze jsou tisíce věží, tvoří jedinečnou tvář města. Ve srovnání s délkou lidského života leccos pamatují, shlíží na nás z výšky, kontrolují každý náš krok. Věže mají svou historii i své příběhy, ty budeme společně objevovat.
Naše hra je o Pražských věžích. Věže jsou všude kolem nás. Stačí si projít Pařížskou ulici, Rašínově nábřeží, zastavit se na nám Bratří Synků nebo v Kodaňské ulici. Nejvíce věží na jedné budově jsem ale napočítal na ZŠ Lyčkovo nám. v Karlíně. Je jich tam jistě přes 20. Lucerny, lucerničky s makovicí, znaky pražských měst. Jen na znaku Malé Strany je 5 věží. Všimli jste si, že i pražské lucerny mají pro dobré odvětrání věžičku? Věže jsou i na kanalizačních poklopech i kovové padesátikoruně.
Start je podle tradice na nádvoří Novoměstské radnice. Ve hře poznáte nové pohledy na město a vystoupáte spousty a spousty schodů. Čekají vás úkoly na stanovištích i pár tajných kontrol nezakreslených v mapě.
Kam půjdete?… věž Novoměstské radnice, Strahovská knihovna, Loreta, Botanické zahrada, věž kostela sv. Antonína na Strossmayerově náměstí, věž Svatomikulášské městské zvonice, Malostranská mostecká věž, kostel sv. Mikuláše, věž Husova sboru na Vinohradech, Klementinum, pivo ochutnáte v pivnici U Fleků, Místodržitelský letohrádek, věž kostela Cyrila a Metoděje v Karlíně a spousta dalších, nechte se překvapit…
Více zde: http://www.prazske-veze.cz/
Vytvořte si tým o libovolném počtu účastníků. Vstupy zdarma v rámci startovného. Přihlášky na www.prazske-veze.cz
Prezentace bude možná v so od 18 hod. v restauraci Podskalská celnice na Výtoni, to pak budete moci v neděli v 10.30 hod. startovat z domova nebo v ne od 10.30 na Novoměstské radnici.
Na startu každý obdrží startovní průkaz umožňující vstupy do objektů, mapu Prahy s vyznačenými stanovišti, k tomu popis stanovišť a úkoly. Jako odměnu předem absolventskou turistickou vizitku s motivem Pražských věží a během hry ochutnávku piva v pivovaru U Fleků. Sami si zvolte strategii, stanoviště můžete obcházet v libovolném pořadí, trasu absolvujete pěšky, na kole nebo mhd.

Podobné příspěvky

Úmrtí na lodi

Redakce

OTEVŘENÍ SAMETOVÉHO CENTRA, aneb Humorem za zářné řízky!

Redakce

Koncert folklórního souboru “Alatau” kazašské Národní akademie

Šebík