Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Setkání na Benátské! Tom Jones i Dan Bárta se potkají s fanoušky

dragonforce

LIBEREC Návštěvníci festivalu Benátská!, který startuje tento čtvrtek ve sportovním areálu v libereckém Vesci, mají šanci potkat se a pozdravit se svými idoly. Na poslední chvíli pořadatelům potvrdil takzvaný Meet and Greet (z angličtiny: setkání a pozdravení) management festivalového headlinera Toma Jonese. Populární zpěvák Dan Bárta se zase se svými příznivci setká ve festivalové vinárně, kde přestaví vinnou etiketu, kterou sám vytvořil. Britští DragonForce pro fanoušky chystají autogramiádu.

Milovníci sportu si budou moci podat ruku třeba s fotbalisty libereckého Slovanu v čele s legendárními hráči jakou jsou J. Nezmar, P. Papoušek nebo Miroslav Holeňák. Na Benátskou dorazí i hokejisté Bílých tygrů. Přivezou s sebou aktuální prezidentský pohár a kromě autogramiády si s nimi mohou lidé zasoutěžit i o pernamentky na celou hokejovou sezonu.

„Chcete se osobně setkat s Tomem Jonesem? Stačí se zapojit do soutěže, ze které vybereme 4 lidi, kteří budou mít možnost poznat se s touto velšskou ikonou,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez. „Stačí nám na mail nebo facebook napsat, proč byste se měli s Tomem Jonesem potkat právě vy? Autoři nejoriginálnějších a nejzajímavějších komentářů dostanou odměnu v podobě setkání s legendárním zpěvákem,“ říká Mikez a dodává, že lze zasílat odpovědi i v jiných formách, jako například fotopříběh či video. „Za organizátory Velšskému Tygrovi předáme dárky, které se nám v kanceláři hromadí od fanoušků. Zažíváme největší zájem o headlinera v naší festivalové historii,“ doplňuje. Soutěž o několi míst na setkání s Tomem Jonesem probíhá i na rádiu Impuls.

Dan Bárta se na Benátské! ve čtvrtek objeví na koncertě z muzikálu Jesus Christ Superstar v hvězdném legendárním složení společně s Kamilem Střihavkou nebo Bárou Basikovou. Ještě před vystoupením jej budou moci přijít fanoušci v 18 hodin pozdravit do festivalové vinárny. Dan Bárta, jehož celoživotní láskou je fotografování a dokumentování vážek, pro vinaře totiž navrhl a nakreslil vinnou etiketu s cikádou viniční, kterou tam představí. Ta nově zdobí biodynamická vína Frankovka 2011 a Ryzlink vlašský 2012. „Festivalovou vinárnu jsme zřídili loni a měla velký úspěch, a proto ji opakujeme. Stále více rockových fanoušků oceňuje, že si tam mohou v pěkném prostředí vypít láhev kvalitního lahvová vína od dvou malých velmi kvalitních vinařství,“ říká spolumajitel Benátské Petr Pečený.

Letošní Benátská! má naplněný line–up atraktivními zahraničními, ale i českými a slovenskými kapelami. Strhující vystoupení předvede již zmíněný Tom Jones a nálož těch nejlepších písní od rockových matadorů Scorpions nebo UFO přiveze jejich člen Michael Schenker. Jak se hraje nejrychlejší metal na světe, předvedou britští DragonForce.

Kromě nich se na festivalových pódiích vystřídají namátkou Mandrage, Horkýže Slíže, Tublatanka, Olympic, Doctor P.P., Visací zámek, Metalinda, Vltava, Anna K., Mňága a

Ždorp nebo Ewa Farna. Ve Vesci u Liberce bude mít svou festivalovou premiéru i Hana Zagorová.

Liberecký otisk se promítne i v sobotním programu, kdy se na jedné scéně objeví mladé kapely pocházející ze zdejší oblasti včetně Paulie Garanta, Lipa, Voxela nebo Sebastiana.

Harald_040

Harald

Podobné příspěvky

Nezapomeňte dorazit do Šiklandu na zimní pobyty, které startují 10. února

Redakce

NOBILITAS, Letní slavnosti staré hudby v Praze začínají

Redakce

Žluté lázně otevřely první „barbarské“ fitness pod širým nebem

Šebík