Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Startuje jubilejní 20. ročník Avon pochod za zdravá prsa

Avon pochod

Jubilejní 20. ročník Avon pochodu za zdravá prsa dne 17.9. přijde již tradičně v roli ambasadorů podpořit i řada známých osobností. Účastníci se tak mohou těšit na Petra Vágnera, Gábinu Laškovou, Ivu Pazderkovou, Honzu Kovaříka, Danu Morávkovou, Davida Deyla, Michaela Foreta, Olgu Studničkovou Šípkovou, Romana Vojtka, Tonyu Graves, Ninu Schwarz, která nazpívala u příležitosti pochodu píseň Síla v nás, a Michaelu Kuklovou.

Po dvouleté covidové pauze se otevřou pomyslné brány Avon pochodu za zdravá prsa.

20. ročník Avon pochod / 17.9.2022

Koupí trika pomůžete nejen znovu nastartovat prevenci rakoviny prsu, ale i vyjádříte i svou podporu ženám, které bojují za svá zdravá prsa. Přijďte si užít den naplněný dobrem, pozitivní energií a bohatým programem.

Program a trasa

10:00  Hradčanské náměstí: zahájení, Tam Tam Batucada, Nina Schwarz, Michael Foret
12:00  start
13:30  Štvanice: doprovodný program, MIG 21, Banjo Band Ivana Mládka, David Deyl a O5 a Radeček

Odbornými garanty projektu jsou MUDr. Miroslava Skovajsová Ph.D. a prof. MUDr. Jan Daneš, CSc.

pochodAvon pochod je celosvětovou akcí, jejímž prostřednictvím vyjadřují lidé svou podporu zejména ženám s rakovinou prsu a jejich rodinám. Koná se v řadě zemí a v České republice je největší charitativní akcí a druhým největším růžovým pochodem na světě.

Myšlenka pochodu vznikla v roce 1992 se založením Avon Worldwide Fund Women´s Health. Nadace se zaměřuje na zdraví žen a zvýšení povědomí o jejich onemocnění. Avon pochod je její nejvýznamnější aktivitou.

V České republice se Avon pochod koná od roku 2001. Každoročně se do něj zapojí až 20 000 účastníků. Letos se koná po dvouroční přestávce jeho 20. jubilejní ročník.

 

 

Podobné příspěvky

Výstaviště nabízí festivalové městečko s chill out zónou

Redakce

Radnice Prahy 2 vystavuje návrh pomníku Milady Horákové

Redakce

Titan Park, největší OCR park v ČR otevírá již v sobotu 24.7.

Redakce