Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Jiné sporty Pozvánky na akce Sport

Za měsíc startuje ČEZ Inovační maraton s výhrou 50 000 korun

ČEZ Inovační maraton

ČEZ spustil přihlašování na letošní Inovační maraton. Třicítka studentů se začátkem listopadu na 24 hodin stane plánovači osídlení nové planety. Podaří se jim díky neotřelým nápadům vybudovat pro lidstvo lepší domov? Vítězové 5. ročníku ČEZ Inovačního maratonu si mezi sebe rozdělí odměnu 50 000 Kč.

Studenti a absolventi vysokých škol se mohou hlásit na tradiční 24hodinový ČEZ Inovační maraton, který proběhne začátkem listopadu v Praze. Během jednoho dne budou muset na základě zadání vypracovat projekt a prezentovat jej před odbornou porotou. Novinkou 5. ročníku je výhra 50 tisíc korun pro nejlepší tým. Na účastníky ale čeká i řada doprovodných aktivit. Loni to například byla noční jízda Teslou či virtuální realita, letos organizátoři chystají překvapení s vesmírnou tematikou.

„Přestože je letošní inovační maraton prodchnutý vesmírnou tematikou, budou se naše studentské týmy zabývat aktuálními problémy, které dnes řeší nejen energetika, ale celý svět. Ochrana klimatu nebo ekologie a šetrnost k životnímu prostředí při zachování rostoucí kvality života. Velmi se těším na neotřelé nápady účastníků,“ říká garant letošního ročníku, člen představenstva a ředitel divize obchod a strategie ČEZ Pavel Cyrani.

Studenti dostanou 24 hodin na vymyšlení inovativních řešení, produktů či služeb, díky nimž by se planeta 2.0 mohla stát novým, lepším domovem pro lidstvo,“ vysvětluje Tomáš Šedivý z útvaru Strategie Skupiny ČEZ, který ve spolupráci s útvarem Strategického náboru Inovační maraton tradičně organizuje. Podle něj vítají přihlášení studentů a čerstvých absolventů VŠ ze všech různých oborů. „V minulých ročnících Inovačního maratonu se opakovaně ukázalo, že čím různorodější zaměření členů týmu, tím kreativnější návrhy vznikají. Přihlášené účastníky proto do týmů mícháme,“ dodává Šedivý.

Akce funguje i jako náborový nástroj – řady zaměstnanců Skupiny ČEZ rozšířilo již několik absolventů minulých ročníků, někteří zamířili i do zahraničních společností Skupiny. „Vzájemná spolupráce lidí rozdílných zaměření, které dalo dohromady jedno zadání, v malém měřítku odráží svět velkých firem, kde je takový postup běžnou součástí práce,“ popisuje Martin Máca, vedoucí útvaru Strategický nábor. „Inovační maraton přirozeným způsobem ukáže míru odolnosti vůči stresu, způsob spolupráce a komunikace s ostatními členy týmu, kreativitu či schopnost dotahovat věci do konce,“ dodává.

Chcete otestovat své limity v letošním ročníku Inovačního maratonu ČEZ?

Přihlaste se na webu Kdejinde.cz (https://kdejinde.jobs.cz/clanky/inovacni-maraton/)

Termín: 7. – 8. 11. 2019

Místo: Duhová 1, Praha 4, 140 53.

Alice Horáková, mluvčí Skupiny ČEZ

Podobné příspěvky

Návrat do školy ve velkém stylu v Centru Černý Most

Redakce

Nikki Mertell. Která zpěvačka rozjíždí novou dráhu pod tímto jménem?

Šebík

Nenechte si v Praze ujít letní novoměstské výstavy

Redakce