Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Umění

Praha slavila čínský nový rok v Obecním domě

DSC00253.JPGuPříchod čínského nového roku, roku ohnivého Kohouta se v pátek slavil v Obecním domě a hned na třikrát. Po celé odpoledne probíhaly akce a představení, která zaujali desítky návštěvníků.
Nastávající rok ohnivého kohouta by měl být rokem vítězství a úspěchu. Rok Kohouta má také přinest klid v rodinných i soukromých vztazích a má být rokem výzev. Je ideální pro navázání nových partnerských vztahů.
V rámci oslav se do Prahy sjeli desítky umělců a řemeslných mistrů z Číny. Hlavní program ve Smetanově síni představil hudební a taneční soubor z města Ning-po z provincie Če-ťiang. Program začal Lvím tancem, který je součástí oslav čínského nového roku, dále pokračoval proslulou čínskou operou a představením lidového dechového nástroje Suonu. Divákům čínská DSC00337.JPGushow nabídla ukázky typických čínských písní a tanců v překrásných pestrobarevných kostýmech.Návštěvníci si navíc mohli prohlédnout a také vyzkoušet typická čínská řemesla jako je uzlíčkování nebo psaní čínských znaků. Dále v rámci oslav mohli návštěvníci ochutnat čínské pokrmy, několik druhů čínských čajů i s originálním servisem tohoto nápoje.
Pražský zpravodaj a Spycross Vám dá obrazově nahlédnout na tyto pro nás exotické oslavy, více na našem FCB
DSC00318.JPGu DSC00055.JPGu DSC00150.JPGu

Uložit

Podobné příspěvky

Můžete vidět zrůdnost v celé její zrůdnosti, když jí každý den připravujete snídani?

Redakce

Z dětského domova až na koncertní pódia

Redakce

Hanička Písnička prostě nestárne

Jaroslav Hauer