Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Festivaly Kultura Reportáže Události

Praha v minulých dnech žila festivalem United Islands

Pokud jste se ve čtvrtek chtěli pobavit v centru města, měli jste možností víc než dost. Tentokrát se na Lávce, v La Loce, Roxy a dalších klubech nekonaly klasické diskotéky, na které jsme zvyklí. Tento čtvrtek patřil United Islands – a nejen čtvrtek.

Festival United Islands

Po klubovém maratonu se v pátek i v sobotu rozeznělo několik míst v Praze. Hlavní stage byla umístěna v Kinského zahradě, kde vystupovala například zpěvačka Ella Eyre, nebo kapela When we are wild z Nizozemí. Nechyběl ani projekt Bajofondo z Argentiny, který představil styl elektro-tango. Na festivalu se propojily snad všechny možné žánry. Kinského zahrada byla zpoplatněna, nicméně ostatní místa mohli návštěvníci procházet zdarma. Střelecký ostrov měl umístěné dvě stage, Na Kampě bylo postaveno velké Excelent Urban podium. Na Petříně i Újezdě mohli diváci sledovat interprety z Check the Czech stage a Open Mike stage a na Žofíně byla postavena Reflex stage. Zábava tedy byla zajištěna na jedničku. Nepříjemností pro ostatní obyvatele Prahy mohla být uzavírka Újezdu a ostatních míst, kde se festival konal. Na druhou stranu bylo příjemné procházet centrem města po silnicích bez aut. Mimo hudbu byly na ulicích postaveny stánky, kde byla možnost nákupu retro šatiček, triček s motivem United Islands, výroba vlastních placek nebo si návštěvníci mohli pochutnat na zmrzlině z čerstvého ovoce a fenoménu Bubble tea. Mistrovství světa ve fotbale se konalo i o víkendu. Návštěvníky to nechávalo chladnými, avšak kapela Bajofondo si do zákulisí vyžádala televizi, aby mohla sledovat zápas Argentiny s Íránem. Argentina nakonec vyhrála 1:0 a proto Bajofondo již nic nemohlo zkazit náladu a jako poslední účinkující na hlavní stagy v Kinského zahradě předvedli svoji show.

Viděli jste na chvíli zelenou oblohu? To účastníci festivalu vypouštěli nafukovací balónky. Přesně 1000 balónku k 1000. dílu časopisu Reflex. Festival také získal certifikát Čistého festivalu. Možná tomu pomohly i vratné kelímky na pivo, které jste za zálohu 50 Kč dostali spolu s nákupem Vámi oblíbeného piva. Po odevzdání kelímku Vám byla záloha vrácena. Organizátoři se tak vyhnuli tomu, že by se festivaloví návštěvníci brodili ‚plastovou podlahou‘. Jediná věc, která se dá festivalu vytknout je neúčast hlavního DJ – hvězdy Shadow, který nedorazil z důvodu poruchy letadla a následnému zpoždění letu z Lisabonu. I tak si to všichni užili na maximum a u většiny lidí v diářích svítí datum na následující rok – 18.-20.6.!

 

Text: Eliška Rybenská, foto: Vít Hassan

Podobné příspěvky

Letos již po sedmé budeme udělovat ceny MISTRA ZÁBAVNÍHO UMĚNÍ

Redakce

Hlavní město Praha vybírá nájemce lukrativních nebytových prostor podle nových pravidel

Redakce

Praha 5 má v Košířích přeplněné školy

Redakce