Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Literatura

Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji

Epocha

Vítejte v sérii Legie – novém světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí! Série Legie je společný autorský projekt Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety. Spisovatelé vytvořili sdílený svět v žánru space opery, knihy však píše každý z nich zvlášť.

EpochaPrvní svazek ze série s názvem Operace Thümmel napsal František Kotleta, druhý jménem Amanda připravila Kristýna Sněgoňová. Sami autoři popisují svou sérii jako seriál ve stylu Firefly nebo Hvězdná brána. Čtenáři se mohou těšit na fantastické vesmírné rasy, nesourodou posádku lodě Kraksna a pořádnou porci akce a napětí. Autoři chystají celkem 12 dílů, které však bude možné číst i samostatně bez znalosti těch předchozích.

Mimozemšťané obsadili planetu Zemi

Píšeme spolu sci-fi seriál. Nemakáme pro Netflix, takže je to zatím jenom vytištěné na papíře. Je o světě, kde mimozemšťané obsadili planetu Zemi a partička svérázných hrdinů jim v rozvrzané vesmírné lodi zkusí, když ne nakopat zadek, tak alespoň okopat kotníky. A užít si přitom trochu zábavy. To platí hlavně pro čtenáře. – František Kotleta.

Vesmír je kruté místo

Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. Taková jsou pravidla tam venku. Lidé je zjistili v den, kdy na jejich planetu zaútočila invazní flotila neznámé civilizace. Krátká, ale tvrdá válka srazila lidstvo na kolena a udělala z něj otroky mimozemských dobyvatelů. Otroky, kteří si zaslouží život, jenom pokud budou svým majitelům věrní a užiteční. Ale dokud stojí poslední voják odporu, je tady vždycky naděje. Minimálně na pořádnou pomstu. A možná i něco víc.

Kotleta má plán vydávat všechno, co bude na Legii skvělé, za své, já mám plán tajně prodat práva Netflixu a stát se boháčem.

Kristýna Sněgoňová

Podobné příspěvky

Mezinárodní festival Film a architektura 2023 speciálně uvede film o proměně dánské metropole

Redakce

Nový román z afrického prostředí Bouře nad savanou

Redakce

Festival Petrova cihelna se koná 12. března 2022

Redakce