Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

Pražský festival Mezi ploty letos nabídne 120 vystupujících

2Festival Mezi ploty, který se v areálu pražské Psychiatrické nemocnice Bohnice uskuteční 27. a 28. května, letos oslaví 25 let existence. Jubilejního ročníku se mimo jiné zúčastní Richard Müller, Xindl X, Tomáš Klus, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Monika Načeva, Jan Potměšil, divadlo Sklep, Divadlo v Dlouhé, protagonisté pořadu Na stojáka a desítky další. Celkem na 14 scénách vystoupí přibližně 120 účinkujících reprezentujících různé hudební a divadelní žánry. ČTK o tom za pořadatele informovala Michaela Jurenová.

“Chybět nebudou výtvarné a pohybové workshopy, otevřená scéna pro začínající umělce, autorské čtení a interaktivní hry pro děti a jejich rodiče,” dodala.

10Také letos festival použije model programových zón určených skupinám návštěvníků s rozdílným vkusem. Hudební hvězdy přivítá hlavní hudební scéna Central Park. Alternativní zóna nabídne produkci pro milovníky nezávislé muziky. Street Art Zone zase přinese pestrou směs moderní muziky a program s lifestylovými prvky.

Rozlehlá Rodinná zóna bude určena pro kulturní zážitky dětí a jejich rodičů nebo prarodičů. Bude se skládat z několika scén. V její hudební části pobaví všechny generace například projekt Pískomil se vrací. Na Dětské divadelní scéně vystoupí mimo jiné Jan Onder z Déčka České televize. V areálu vyroste i Dětská scéna radosti s novým cirkusem, akrobaty, klauny, kouzelníky, bubeníky, bublinářem, a tančícími psy.

11Festival nabídne divadelní představení na venkovních scénách a především v kamenném Divadle za plotem. Na jevišti se objeví divadlo Sklep, Chantal Poullain, divadelní spolek Kašpar s Janem Potměšilem, Divadlo v Dlouhé nebo Bohnická divadelní společnost. Letošní novinkou je scéna v plenéru před divadlem, která bude věnovaná komedii. V modrém salonku divadelní budovy vznikne Scéna čtení, kde si návštěvníci poslechnou osobnosti, jako jsou Veronika Žilková, Valerie Zawadská, Mário Kubec s Gabrielou Filippi či Petr Váša.

V zóně Oáza si zájemci budou moci vyzkoušet relaxační a meditační praktiky, které pomáhají poznat sebe sama a překonávat stres v každodenním životě.

V rámci festivalu vznikla kampaň se sloganem Patřím do Bohnic. Zúčastní se jí řada osobností, například Tomáš Klus, Xindl X, Lenka Dusilová nebo herec Jan Potměšil. “Chceme touhle kampaní ukázat, že kdo ještě vyznává normální hodnoty, jako je třeba zájem o druhé lidi, v dnešní společnosti občas vypadá, že je vlastně nenormální. Patří tedy do Bohnic, kam se ostatně těší, protože se tam sejde s podobně naladěnými,” podotkl ředitel projektu Mezi ploty Robert Kozler.

Seznam účinkujících a další informace jsou na www.meziploty.cz.

jir jw + JH
Foto stránky festivalu

Podobné příspěvky

Charitativní koncert “Síla hlasů pro Honzíka”

Jaroslav Hauer

I.M.T. Smile se vracejí do Prahy

Redakce

Dvořákovu Prahu zahájí jeden z nejstarších orchestrů světa

Redakce