Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Kultura Kultura v Praze Zprávy z Prahy

Rockovou operu Faust oživí artisté z Teatr Novogo Fronta

Zhruba měsíc příprav a náročných zkoušek čeká RockOperu Praha, než se představí s novou rockovou operou Faust. Na novince z dílny Milana Steigerwalda a Pavly Forest inspirované příběhem o touze po opravdové vášni a lásce na motivy tragédie Johanna Wolfganga von Goetha se podílí rovněž unikátní soubor pohybového divadla Teatr Novogo Fronta.

„Spolupráce s mezinárodním divadelním souborem Teatr Novogo Fronta nás velmi těší. Je špičkou v oblasti fyzického divadla. Tým profesionálů, vystupujících i v zahraničí, je zárukou originality, kreativity a kvality. Myslíme si, že jejich osobitý přístup k inscenaci nám pomůže vytvořit unikátní dílo a nevšední zážitek pro diváky,“ říká zakladatelka a umělecká šéfka Pavla Forest a dodává: „Tanečníci a akrobaté pod vedením choreografky Iriny Andreevy se v našem Faustovi připravují na ztvárnění sedmi Buffonů, tedy zlých klaunů. Jejich úkolem je skrze pohyb vyjádřit pokušení, které bude Fausta na jeho cestě za poznáním svádět ke zlu.“

Teatr Novogo Fronta založili roce 1993 v ruském Petrohradu Irina Andreeva spolu s Alešem Janákem. Jejich repertoár je široký. Od improvizace a pouličního divadla až po klasicky režírované divadelní inscenace. Na nejnovějších projektech se podílí nejen tanečníci a umělci z České republiky, ale také z Německa, Ruska, Maďarska či Izraele. Oblibu mezi diváky si získávají díky novátorskému přístupu k divadlu a odvaze dělat věci jinak a po svém.

Účinkování Teatr Novogo Fronta si pochvaluje i režisér Roman Štolpa, pod jehož taktovkou rocková opera Faust vzniká. „Soubor Teatr Novogo Fronta a jejich pohybové zpracování Faustova příběhu dodá celé inscenaci nový rozměr. Jsou specifičtí, svérázní, často pracují se symbolikou a nebojí se riskovat. To se mi líbí. Rád s nimi zkouším a myslím, že spojení s RockOperou bude v konečné fázi zajímavé i pro naše publikum,“ dodává režisér Štolpa.

Premiéra Fausta proběhne v pražské RockOpeře 11. prosince. V hlavních rolích Fausta a Mefistofela se představí Jiří Zonyga a Viktor Dyk. Diváci se mohou těšit také na energickou hudbu ve stylu nu-metalu v podání živé kapely hrající přímo na pódiu, filmové projekce a další zážitky a především jedinečnou atmosféru, která diváky vtáhne do děje

Podobné příspěvky

Smích a pláč

Redakce

Adventní koncert Richarda Pachmana

Jaroslav Hauer

Galerie Jilská 14 vystavuje dílo Jiřího Vovsa

Petr Ondrášek