Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Pozvánky na akce Umění

Rouška na Lennonově zdi

Starosta Hejma a velvyslankyne

zedProjekt mezinárodní putovní výstavy „HELPFUL ART IN COVID” mapuje umění, které vzniklo v době pandemie Covidu ve světě.
Obsahuje práce umělců z více než 60 zemí.

Součástí výstavy je sbírka originálních ručně šitých roušek.  Nikde ve světě lidé v době pandemie nešili roušky v takovém měřítku, jako v České republice, a proto jsme se stali pro svět jakýmsi  unikátním fenoménem.

Rouška na Lennonově zdi se stala nejznámější i největší českou rouškou, a její fotografie obletěly svět.

Umění nás na dálku spojovalo a pomohlo nám přečkat období obav a nejistot o naše  životy, zdraví, rodiny a přátele po celém světě, stalo se kořením našich nejistých dnů v této nelehké době.

Thajska velvyslankynePrvní výstava projektu HELPFUL ART IN COVID se uskuteční ve dnech 8.-28. 9. 2020  na Výstavišti Praha Holešovice, jako součást multikulturního festivalu Praha Září – JDU VEN, který restartujte kulturní sezónu.

Na tiskové konferenci projekt představil jeho AUTOR, VÝTVARNÍK PAVEL ŠŤASTNÝ, který také  spolu vytvořil roušku na zdi Johna Lennona.

Tiskové konference se zúčastnili:
MÍSTOPŘEDSEDA SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY JAN HORNÍK,  který nad celým projektem převzal záštitu a další zástupci  organizací, které na projektu spolupracují – MARTIN HOLCÁT, NÁMĚSTEK FN MOTOL – PETR HEJMA, STAROSTA  MČ PRAHA 1 – J.E. UREERAT CHAREONTOH, VELVYSLANKYNĚ THAJSKÉHO KRÁLOVSTVÍ – DAVID GAYDEČKA, SPOLUORGANIZÁTOR FESTIVALU PRAHA ZÁŘÍ.

vystava Art in CovidRobin Suchánek

Spoluorganizátor projektu HELPFUL ART IN COVID

Foto: Jitka Tomečková, photographer
Facebook – shams world
Instagram – Jitka_shams_photography

Podobné příspěvky

Už tento pátek odstartuje v Mostě mistrovství světa superbiků

Redakce

Na Votvírák do Milovic!

Redakce

Největší cyklistický festival proběhne na Výstavišti v Praze

Redakce