Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Festivaly Hudba Kultura

Slovenské hudební hvězdy míří na festival Mezi ploty

Festival Mezi ploty, který se v areálu pražské Psychiatrické nemocnice Bohnice uskuteční 27. a 28. května, přivítá i hvězdy slovenské populární hudby. Sobotní program na hlavní scéně Central park uzavře Richard Müller, v neděli program zahájí košičtí No Name. Na Alternativní hudební scéně návštěvníci 28. května uslyší nitranskou rodačku Katarínu Kubošiovou vystupující pod jménem Katarzia, o které recenzenti mluví jako o slovenské Björk. ČTK o tom dnes za pořadatele informovala Michaela Jurenová.

Pořadatelé akce slavící 25 let existence na 14 scénách celkem přivítají zhruba 120 účinkujících.

“Před dvěma lety jsme se setkali s organizátorem tohoto projektu. Dozvěděli jsme se o jedinečném dosahu festivalu, ale nenašli jsme místo v kalendáři. Jsme proto rádi, že si ploty vychutnáme letos,” uvedl zpěvák Igor Timko z kapely No Name. Skupina loni vydala nové album S láskou a současně oslavila své dvacáté výročí.

Festival Mezi ploty je charakteristický svým mimohudebním přesahem. Například V zóně Oáza si zájemci budou moci vyzkoušet relaxační a meditační praktiky, které pomáhají poznat sebe sama a překonávat stres v každodenním životě. Svou činnost zde představí také organizace ALSA, jejíž posláním je pomáhat pacientům s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). Návštěvníci si mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je komunikovat s okolím pouze pohyby očí. S problematikou onemocnění ALS je seznámí logopedka Eva Baborová.

V rámci festivalu vznikla kampaň se sloganem Patřím do Bohnic. Zúčastní se jí řada osobností, například Tomáš Klus, Xindl X, Lenka Dusilová nebo herec Jan Potměšil.

Vstupenky na festival jsou do 26. května k mání v předprodeji Ticketstream za 290 korun (jednodenní) a 490 korun (na celý víkend). Děti do šesti let mají vstup zdarma, stejně jako držitelé průkazů ZTT/ZTP P. Seznam účinkujících a další informace jsou na www.meziploty.cz.

jir jw
fota Mezi ploty

Podobné příspěvky

Račte vstoupit do muzea

Redakce

Sběratelé v sobotní aukci v Obecním domě utratili téměř 50 milionů, nejdráže se prodal Štyrského obraz Déšť za 15,5 milionu

Jaroslav Hauer

Výstava nekomerčních fotografií PHOTOMEETPOINT 2013 podporuje dobrou věc

Redakce