Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film Kultura

Startuje sitkom projekt Pěstouni, tvářemi jsou Lucie Benešová, Marek Němec, Honza Dědek a Jana Stryková

Pěstouni

Není to vždy komedie, ale stojí to za to. Dnešním dnem odstartoval sitkomový projekt Pěstouni, který bude s nadsázkou a vtipem ukazovat život pěstounů a jejich rodin. Počin s účastí řady českých seriálových hvězd má Čechům přiblížit problematiku pěstounské péče, tedy svět, o kterém většina z nás mnoho neví. Významné části veřejnosti například není jasný rozdíl mezi pěstounstvím a adopcí. Pěstounů je přitom nedostatek a zaslouží si podporu.

Startuje sitkom projekt Pěstouni, tvářemi jsou Lucie Benešová, Marek Němec, Honza Dědek a Jana Stryková

PěstouniNová situační komedie už brzy u vás doma. Tak by se dal shrnout startující projekt Pěstouni. Jeho tvářemi jsou herci Lucie Benešová, Marek Němec a Jana Stryková, které diváci znají mimo jiné z úspěšných seriálů Sestřičky Modrý kód, Slunečná nebo Vinaři. V nových Pěstounech se ukáže i Honza Dědek, moderátor talk show 7 pádů. Všichni společně dokazují, že pěstounství sice není vždy jen komedie, ale úsměv na tváři zaručeně vykouzlí.

V Česku se pěstounství v současnosti věnuje přes 11 tisíc lidí. I přes mírně rostoucí počet je jich ale dlouhodobě nedostatek, což platí zejména u tzv. dlouhodobé pěstounské péče.

Stojí to za to‘

Motivace některých z herců vychází i z přímých zkušeností s pěstounstvím.

PestouniNaše Sára je díky pěstounství součástí naší rodiny od jejích sedmi let. Díky tomu, že mám s pěstounstvím osobní zkušenost, vím, kolik může přinášet radosti. Starosti se vám, stejně jako u vlastních dětí, nevyhnou, ale stojí to za to. Právě to by měli Pěstouni divákům ukázat “ říká herečka Lucie Benešová.

„Projekt má podle mě ohromný potenciál a smysl a hrozně se těším, až budeme moct říct fanouškům víc. Zatím mohou sledovat alespoň náš facebook,“ dodal Honza Dědec, kterého znají diváci především jako moderátora talk show 7 pádů.

PestouniBližší detaily k projektu budou zveřejněny 27. ledna 2021 během online tiskové konference, které se zúčastní i tváře projektu. Informace budou ve stejný den dostupné i na facebookovém profilu Noví pěstouni a webu Novipestouni.cz.

 Lucie Benešová

Herečku Lucii Benešovou diváci znají například z oblíbeného seriálu Horákovi. V posledních letech se objevovala v seriálech, jako jsou Doktoři z Počátků, Specialisté či v aktuálním hitu televize Prima Slunečná. Lucie má čtyři děti, společně s manželem Tomášem Matonohou se stali pěstouny pro dnes již dospělou Sáru. Je patronkou nadace Dejme šanci dětem.

Honza Dědek

Honza Dědek, český novinář a moderátor, začínal v časopise Rock & Pop, později působil i v největších českých denících. Diváci ho znají především z jeho vlastní talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou po 10 letech online vysílání nedávno přebrala TV Prima. Populární je i jeho pravidelný hudební pořad HitStory na Televizi Seznam.

Jana Stryková

Jana Stryková je česká herečka a členka činohry Národního divadla. Televizním divákům je známá především z populárních seriálů Slunečná, Ordinace v růžové zahradě či z Modrého kódu. Spolu s partnerem Matějem Matuškou vychovávají syna Jáchyma.

Marek Němec

Marek Němec se proslavil zejména rolí doktora Davida Hofbauera v seriálu Sestřičky Modrý kód. Televizním divákům se představil také v seriálech Expozitura a Atentát. Věnuje se divadelní režii i herectví a byl nominován na cenu Alfréda Radoka. V televizi uvádí rodinný pořad TamTam a moderuje dětský pořad Studio Kamarád. Je ženatý a má dvě děti.

Alfréd Schubert
Account Assistant 

Podobné příspěvky

Pražský muzikál Mefisto triumfuje ve světě, bude mít premiéru v Soulu

Redakce

Přes 150 Mercedesů si dalo sraz v Praze

Redakce

Přes obtíže ke hvězdám v Café AdAstra

Redakce