Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kino Kultura Pozvánky na akce

Střelecký ostrov po čtyřech letech ožije filmem

Praha, 15. května 2015 – Na Střelecký ostrov se po čtyřech letech vrací letní kino. Diváci mají možnost v rámci Letňáku 2015 – Léta pro Pražany prožít desítky filmových večerů pod širým nebem a zhlédnout českou klasiku i zahraniční trháky. Vstupné na všechna promítání je 100 Kč, začátek projekcí je naplánován na 21. hodinu.

„Letní kino se obecně těší velkému diváckému zájmu a jde napříč generacemi. Naším cílem je vytvořit prostor, kde se budou potkávat lidé všech věkových skupin s nejrůznějšími zájmy. S tímto ohledem jsme postavili dramaturgii festivalu a věříme, že si v ní každý najde to své. To je také důvod, proč jsme letošní kulturní nabídku rozšířili o filmovou produkci. Promítneme české snímky i vybrané zahraniční kousky, od komedií, přes akční krimi, až po dokumenty,“ vysvětluje mluvčí Letňáku 2015 – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově Tomáš Kopečný.

Kino se otevírá 15. května a jako první se na plátno dostane britský kultovní film z drogového podsvětí Trainspotting, který slavil úspěch po celém světě. Zahraniční tvorbu dále zastoupí například Kouzlo měsíčního svitu, Sex v Paříži, Control, Klub rváčů, Rychle a zběsile 6, Nick Cave: 20 000 dní na Zemi či Pulp Fiction a mnoho dalších.

„Z českých filmů představíme jednak klasiku typu Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, ale také loňské novinky Zejtra napořád, Pohádkář a Tři bratři nebo dokumenty Trabantem až na konec světa a Olga. U českých projekcí chystáme ještě jeden bonus, diváci se mohou těšit na setkání a diskuze s tvůrci a představiteli vybraných děl,“ doplňuje Tomáš Kopečný. Bližší informace o květnovém programu níže a na stránkách www.letnak.cz.

ZDROJ: TOPART MEDIA
Kop 1

Podobné příspěvky

4. ročník Chateau Loučeň Concours d´Elegance

Jaroslav Hauer

Palmovka otvírá nový rok mezinárodní výzvou pro umělce

Redakce

Sólistou Vídeňské státní opery je Adam Plachetka už sedm let

Jaroslav Hauer