Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Pozvánky na akce Tiskové Zprávy

Střelecký ostrov se promění na přístav plný designu a hudby. O víkendu bude hostit Dyzajn market.

Více než 160 českých i zahraničních designérů a tvůrců se o prvním srpnovém víkendu sejde na Střeleckém ostrově při příležitosti letního Dyzajn marketu. Během dvoudenní prodejní přehlídky autorské tvorby, která se koná v rámci letního programu Letňák 2015 – Léto pro Pražany, proběhne i řada koncertů, divadelních představení nebo módní přehlídek.

„Léto, hudba, originální móda a uvolněná prázdninová atmosféra k sobě patří. Rozhodli jsme se je proto spojit v jedinou akci. Střelecký ostrov v srdci Prahy se na 48 hodin promění na přístav plný designu a hudby,“ sděluje mluvčí Letňáku 2015 – Léta pro Pražany Tomáš Kopečný. Pomyslná plavba potrvá podle jeho slov od sobotních 10 hodin až do nedělních 20 hodin.

V průběhu přehlídky se účastníci Dyzajn marketu mohou těšit na oblíbené stálice jako Akari, Black Mountain, studio Malíská, Fraise, Magaela, Krispol store, PunkTura nebo Vuchu. Mezi nováčky se představí mimo jiné Ecoheart, Individual, BUDOAR – butykové hračkářství, neoprenové plavky Swell Wetsuits nebo Sleeping Beauty. Speciálně pro víkendové „tržiště“ také vytvořilo 15 vybraných tvůrců limitovanou kolekci s názvem Limitovka.

„Dyzajn market Festival na Střeleckém ostrově zve i na plejádu deseti rozličných hudebních vystoupení, mezi nimiž se představí revuální kapela Olats Otesoc, známé seskupení Eddie Stoilow, cenou Anděl za Objev roku ověnčená kapela Jelen, kontroverzní holčičí duo Čokovoko, skupiny Sunflower Caravan, Cirkus Problem, Pilot, Vložte kočku, No Surprise či legenda českého hip hopu PSH,“ láká na hudební doprovodný program Tomáš Kopečný.

Součástí programu pro děti bude například vystoupení divadélka Buchty a Loutky či workshopy od Ponrepo dětem, Testováno na dětech, časopisu Raketa, Keytone jazykové školy a Unlimited design. Pro ty nejmenší bude také připraven obrovský dětský koutek s indiánským tee-pee od značky Devoto.

K pravé festivalové zábavě pomůže i skvělá nabídka jídla a pití, o kterou se v průběhu celého festivalu postarají například VinCaffé (LaGenovese), Upekla, Café Buddha, designové cupcaky Lelí´s Cupcakes, burgry Frank´s nebo Angelato.

Kompletní harmonogram doprovodného programu hlavní stage:
Sobota 1. srpna
11:00 – Buchty a loutky – Norská pohádka
12:30 – Módní přehlídka I.
13:30 – Módní přehlídka II.
14:30 – No Surprise
16:00 – Olats Otesoc
17:30 – Sunflower Caravan
19:00 – Čokovoko
20:30 – Eddie Stoilow
Neděle 2. srpna
11:00 – Žabák Valentýn
13:00 – Circus Problem
14:30 – Pilot
16:00 – Vložte kočku
17:30 – Jelen
19:00 – PSH

Kompletní harmonogram doprovodného programu dětského koutku:
Sobota 1. srpna
10:00 – Workshop s časopisem Raketa – Pod hladinou
12:00 – Jazyková škola Keytone
14:00 – Testováno na dětech – Design dětem
Neděle 2. srpna
10:00 – Ponrepo dětem – Laterna magika
11:30 – Jazyková škola Keytone
13:00 – Ponrepo dětem – Laterna magika
14:30 – Unlimited Design
16:30 – Ponrepo dětem – Laterna magika


ZDROJ: TOPART MEDIA

Podobné příspěvky

Pražský muzikál Mefisto triumfuje ve světě, bude mít premiéru v Soulu

Redakce

Světlo a stín Bangladéše

Filmy pod hvězdami bude promítat každý čtvrtek kino na Petříně

Redakce