Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Životní styl Zprávy z Prahy

Světová soutěž krásy neslyšících

NEJKRÁSNĚJŠÍ NESLYŠÍCÍ DÍVKOU A MISS DEAF WORLD 2017 SE V PRAZE STALA CHUTIMA NETSURIWONG Z THAJSKA,

MEZI MUŽI ZVÍTĚZIL A TITUL MISTER DEAF WORLD 2017 SI DO ŠPANĚLSKA ODVÁŽÍ ERIC ALCANTARA PASCUAL

Pražské Kongresové centrum poprvé přivítalo finalistky a finalisty světových soutěží krásy neslyšících. Do loňského roku se slavnostní finálový večer konal v TOP HOTELU PRAHA, letos poprvé se volili královna a král krásy na Vyšehradě. Pozvání do Prahy přijali vítězky a vítězové národních soutěží, aby se ucházeli o vyhlašované tituly. A byla to opravdu pestrá podívaná. Na pódiu se představili chlapci a dívky ze všech koutů světa, například z Botswany, Taiwanu, Mexika, Indie, Kolumbie nebo Jižní Afriky. Miss Deaf World 2017 se stala Chutima Netsuriwong z Thajska. Nejkrásnějším mužem od sobotního večera a titul Mister Deaf World 2017 získal Eric Alcantara Pascual ze Španělska.

Světových soutěží Miss & Mister Deaf World & Europe & Asia 2017 se zúčastnilo 24 dívek a 23 chlapců. Ocenění 1. vicemiss Deaf World 2017 porotci udělili Mariji Puposke z Makedonie, 2. vicemiss Deaf World 2017 se stala Inna Demidova z Běloruska. Titulem Miss Deaf Europe 2017 se může pyšnit reprezentantka České republiky Petra Gluchová  a titul Miss Deaf Asia 2017 získala od porotců Hao Manman, finalistka z Číny.V mužské kategoriii, která se vyhlašuje od roku 2013, titul Mister Deaf Europe 2017vybojoval Chehiban Bagou z Francie a poslední, nejmladší kategorii, Mister Deaf Asia 2017 si z Kongresového centra Praha odváží do Yu Chen Lin z Taiwanu.

O umístění finalistů rozhodly i letos dvě poroty, hlavní a mezinárodní. Mezi porotce usedli například Felix Slováček, zpěvačka a účastnice soutěže Moje tvář má známý hlas Markéta Procházková, 2. vicemiss soutěže Česká Miss 2016 Kristýna Kubíčková, generální ředitel TOP HOTELS GROUP Ing. Radek Dohnal nebo doc. MUDr. Jan Lešták, CSc.,MSc, majitel oční kliniky.

Slavnostním finálovým večerem provázeli slovenská herečka a moderátorka Lenka Vacvalová a herec a moderátor Jan Čenský. V doprovodném programu vystoupili Felix Slováček, Markéta Procházková a taneční skupina TuttiFrutti.

Klání neslyšících finalistů se téměř nelišilo od klasických soutěží krásy. Soutěžící se předvedli ve večerních šatech, pro diváky byla připravena promenáda v plavkách, nechyběly ani volné disciplíny. Jedinou změnou, a pro diváky velmi atraktivní podívanou, byla přehlídka národních krojů, které si všechny finalistky i finalisté ze 36 zemí světa do Prahy přivezli.  A tak mělo publikum v Kongresovém centru Praha možnost si prohlédnout například národní kroj  Indie, Thajska nebo Seychel. Na pódiu, kromě soutěžících a moderátorů, po celý večer soutěž doprovázeli i profesionální tlumočníci, kteří překládali do českého znakového jazyka a mezinárodního znakového systému.

Mgr. Vladislava Suchanová, Miss Deaf .s.r.o.
Foto P.Brodský

Uložit

Uložit

Podobné příspěvky

Missky hledají novou tvář

Redakce

Němý film Svatopluka Innemanna s Vlastou Burianem a Anny Ondrákovou…

Redakce

FEEL IT ALL Tour je u konce. Jaké to bylo? Byli jsme u toho!

Redakce