Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Tanec

Na Starém Městě vzniká nové taneční studio Maiselovka

Maislovka tanecni studio

Maiselovka, tak se jmenuje místo v samém centru Prahy, které v době koronavirové epidemie přebudovali členové souboru současného tance 420PEOPLE na taneční studio. Brzy tady chtějí zkoušet, ale také pořádat jednorázové i pravidelné workshopy a pohybové lekce pro veřejnost. Aby ale mohli tenhle krásný prostor dotáhnout do finální podoby, potřebují ještě trochu pomoci. Podpořit je lze na Hithitu.

Na Starém Městě vzniká nové taneční studio

MaislovkaKdyž se před 14 lety dva tanečníci a přátelé – Václav Kuneš a Nataša Novotná – vrátili z působení v prestižním světovém souboru Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána, byli plni euforie a rozhodli se v Praze vybudovat vlastní soubor současného tance. Tak vznikl 420PEOPLE, taneční soubor, který je spojením moderní interpretační úrovně, profesionality, výjimečné originality, promyšlené hravosti i odvahy. V současné době působí na české i mezinárodní divadelní a taneční scéně.

maislovkaNyní si tanečníci 420PEOPLE plní svůj další velký sen v podobě otevření vlastního studia Maiselovka v samém srdci Prahy. „Mít vlastní studio byl již dlouho náš sen! Celý tým totiž funguje na bázi úzké spolupráce a je pro nás velice důležité potkávat se na jedné adrese. A tou je právě Maislovka na Starém Městě,“ popisuje choreograf, tanečník a umělecký ředitel souboru 420PEOPLE Václav Kuneš. Potřebné finance tanečníci aktuálně shánějí prostřednictvím crowdfundingové sbírky na Hithitu, kde již se jim povedla vybrat cílová částka, díky které si budou moci pořídit například měkkou taneční podlahu, zázemí v šatnách, kvalitní ozvučení a osvětlení.

„Všem, co nás podpořili jsme nesmírně vděční. Peníze, které se povede vybrat nad původně stanovenou cílové částku, využijeme na pár posledních, ale důležitých věcí. Tak třeba měkkou taneční podlahu, zázemí v šatnách pro unavené umělce ale i pro veřejnost, taky bychom chtěli pořídit kvalitní ozvučení a světla a pro naše produkční vytvořit klidné pracovní zázemí….,“ doplňuje Václav Kuneš. Přispěvatelé si mohou vybrat z celé řady atraktivních odměn v podobě kulturního zážitku, fyzického vyčerpání, pocitu výjimečnosti nebo oblečení z nové kolekce od návrhářky Josefiny Bakošové.

420PEOPLE a jeho nové studio Maiselovka můžete podpořit zde do pátku 30.7.
h
ttps://www.hithit.com/cs/project/9950/studio-maiselovka-tesne-pred-dokoncenim

Zuzana Kantorová

foto: Pavel Ovsík

Podobné příspěvky

Irská taneční a stepařská show Rhythm of the Dance, poprvé v Česku

Redakce

Rezidenti Domu tanečního umění vystupují v představení Louskáček

Redakce

Vize tance v roce 2024

Redakce