Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Tanec

O galavečeru Česko-Slovenský ples – Ples jako Majáles

ples 2022

Krása, elegance, šarm a gentlemanství – to vše na vás čeká na události plesové sezóny v nádherných secesních prostorách Obecního domu v Praze dne 30. dubna 2022 na Česko-Slovenském plese. Česko-Slovenský ples pokračuje v tradici přinášet co nejlepší z obou hostitelských zemí. Důkazem toho jsou hlavní hvězdy slavnostního večera výjimečného 8. ročníku Česko-Slovenského plesu – Plesu jako Majálesu, kterými tentokrát budou: zástupce největších českých hvězd. legendární zpěvák Jiří Korn, legendy česko-slovenské hudební scény slovenské zpěvačky Katarína Knechtová a Beáta Dubasová. Spolu s nimi se na pódiu objeví, kromě jiných, i další hvězdy galavečera z mladší a mladší generace: Dasha a Jan Smigmator.

Ples jako Majáles

Návštěvníci se mohou těšit také na operní árii a na předtančení. Jak už je na Česko – Slovenském plese dobrým zvykem, k tanci bude hostům zpívat a hrát také celá plejáda českých a slovenských sólistů, kapel, cimbálových muzik a folklorních souborů. Na hlavním pódiu bude umělce provázet Rozhlasový Big Band Gustava Broma se smyčcovou sekcí Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod taktovkou Vladimíra Valoviče.

ČESKO-SLOVENSKÝ PLES  / 30.04.22

Výjimečný 8. ročník galavečera Česko-Slovenský ples – Ples jako Majáles bude kromě jiného věnován letošní slavnostní připomínce 110.výročí od zpřístupnění a otevření samotného pražského Obecního domu (1912), loňské slavnostní připomínce 140. výročí otevření Národního divadla v Praze (1881), jubileím jedněch z nejvýznamnějších českých malířů a sochařů počátku 20. století, kteří se podíleli na výzdobě Obecního domu – Mikuláš Aleš (170. výročí), Jan Preisler (140. výročí) a Josef Václav Myslbek (100.výročí) a v neposlední řadě také tradičnímu svátku všech zamilovaných, který připadá právě na plesový víkend a přivítáme jej společně na plesu po půlnoci v neděli 1. května. Ples jako Majáles se proto ponese v duchu oslavy života, radosti ze společného přátelství, protančených střevíců a romantických polibků pod rozkvetlou třešní.

PROGRAM:

Jiří Korn

Katarína Knechtová

Beáta Dubasová

Dasha 

Jan Smigmator

Rozhlasový Big Band Gustava Broma se sólisty

Folklorní soubor Limbora

Smyčcová sekce Symfonického orchestru Českého rozhlasu

a další

Hosty bude slavnostním večerem provázet šarmantní česko-slovenská dvojice ve složení Monika Hilmerová a Aleš Háma.

KULINARIE:

V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarají vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni a v lóžích Smetanovy síně ve 2. patře a také v dalších sálech Obecního domu e bude servírovat česko-slovenská exkluzivní večeře šesti lahodných pokrmů v 3-chodovém menu v netradičním “duet” servisu inspirující se také mezinárodním kulinářským uměním. V ostatních prostorách, tj. na Balkoně (2. patro) bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým jídlem. V době dalšího průběhu večera bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením pro všechny hosty. Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách jednoho ze sálů Obecního domu kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne. Rozsáhlý catering bude zajišťovat renomovaná společnost Vyšehrad 2000, a.s. a její tým Restaurace Obecní dům.

Menu 8. ročníku Česko-Slovenského plesu – Ples jako Majáles, včetně servírované slavnostní večeře naleznete na webových stránkách Česko-Slovenského plesu v sekci KULINARIE.

Pro více informací přejděte prosím na níže uvedené webové stránky:

http://ceskoslovenskyples.cz

 

 

Podobné příspěvky

Cena pro nejlepší baletní inscenaci míří do Ostravy

Redakce

Vize tance v roce 2024

Redakce

Pražský komorní balet otevírá novou sezónu

Redakce