Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Tanec

Roztančené divadlo Praha, IV. ročník

roztancene divadlo

V neděli 31. října se ve vyprodaném Divadle na Vinohradech konal IV. ročník taneční show Roztančené divadlo. Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu proběhl na sklonku roku 2019 již čtvrtý ročník v Mladé Boleslavi. V roce 2018 se dvojice tanečníků rozhodla připravit podobný koncept i pro Prahu, Roztančené divadlo Praha. V březnu 2018 v prvním finále vyhrál David Gránský. O rok později vyhrál Vladimír Polívka. V roce 2020, který se konal poprvé ve Vinohradském divadle, zvítězil Jiří Hána za Městská divadla pražská.

Roztančené divadlo Praha, IV. ročník

Roztancene divadloV pražském klání se do projektu letos zapojilo 8 divadel. Mezi zúčastněná divadla patřili: Divadlo na Vinohradech, Divadlo V Řeznické, Divadlo Semafor, Národní divadlo, Divadlo Kalich, Městská divadla pražská, Švandovo divadlo, Divadlo Broadway.

Jednotlivé páry  ve finále předvedly jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec. Na vše dohlédla porota, ve které zasedli, zpěvačka Dasha, herec Martin Dejdar, herečky Jitka Asterová a Eva Burešová, kuchař Přemek Forejt, hudebník Jan Maxián, ad. Doprovázela živá hudba kapely Gin in jam.

1)    Nela Boudová a Jakub Vodička – za DIVADLO V ŘEZNICKÉ (valčík + paso doble)
2)    Anna Julie Slováčková a Adam Havel – za DIVADLO SEMAFOR (quickstep + rumba)
3)    Pavlína Štorková a Jakub Necpál – za NÁRODNÍ DIVADLO (slowfox + samba)
4)    Michaela Tomešová a Adam Koutek – za DIVADLO KALICH (waltz + jive)
5)    Viktor Dvořák a Michaela Nováková – za MĚSTSKÁ DIVADLA PRAŽSKÁ (tango + jive)
6)    Oskar Hes a Veronika Jirků – za ŠVANDOVO DIVADLO (quickstep + cha cha)
7)    Marek Holý a Eliška Stehnová – za DIVADLO NA VINOHRADECH (tango + samba)
8)    Bořek Slezáček a Zuzana Šťastná – za DIVADLO BROADWAY (slowfox + cha cha)

Pořadem provázela Světlana Witovská a Libor Bouček. Vystoupila i zpěvačka Monika Sommerová. Na závěr večera byla vyhlášena dvě místa: vítěz tipovací soutěže a hlavní vítěz/vítěz poroty. Loňský vítěz Jiří Hána předal korunu vítěze páru Oskar Hes a Veronika Jirků. Vítězové tipovací soutěže se stali Pavlína Štorková a Jakub Necpál.

Oskar Hes s Veronikou Jirků byli překvapeni a dojati. Je nutné říct, že tento pár získal v obou tancích od každého porotce plný počet bodů (celkem 120) a tím se stali prvním párem v historii pražských klání, který získal maximální počet bodů.

Diváci se skvěle bavili a každý taneční pár ohodnotili vždy bouřlivým potleskem. Roztančené divadlo se tak natrvalo stal pravidelnou akcí. Autoři projektu již začínají připravovat V. ročník.

Foto: Petr Mráček

Podobné příspěvky

Blíží se závěr divadelní sezóny

Redakce

Na Starém Městě vzniká nové taneční studio Maiselovka

Redakce

Gala Domu tanečního umění už tuto neděli v Divadle na Vinohradech

Redakce