Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura Pozvánky na akce

Tereza Pergnerová a Josef Formánek vypráví o svých životech

V Praze se uskuteční unikátní představení! Tereza Pergnerová a Josef Formánek otevřeně promluví o svých životech, Richard Müller zazpívá! Své dotazy budou moci položit také návštěvníci.

Představení o tom, co se stane, když přestaneme býti sami sebou a posloucháme jiné, nebo když se naopak necháme vést svým srdcem. O tom bude unikátní improvizované představení „Dvě srdce jako klíč“, které se uskuteční 16. března od 18:00 hodin v pražském kostele U Salvátora.

 

O tajemstvích svých životů otevřeně promluví herečka, zpěvačka, ale především úspěšná moderátorka Tereza Pergnerová, prozaik, reportér, redaktor a cestovatel Josef Formánek a svou hudbou je doplní jeden z nejúspěšnějších slovenských zpěváků Richard Müller.

„Miluji příběhy lidí, časy minulé a jejich životní impulsy. Jednoho dne jsem dostala od své sestřenice otázku, zda znám Josefa Formánka a jeho knihy. Odpověděla jsem, že ne, a jelikož jsem jej chtěla poznat, domluvila jsem si schůzku. Sešli jsme se ve třech a ke konci povídání jsme si rtěnkou namalovaly srdce na tvář,“ vypráví o vzniku tohoto představení hlavní organizátorka Sára Ptáčková.

„Asi za měsíc jsme se s Josefem opět setkali a domluvili se na spolupráci. Po zhlédnutí fotografie vznikl název “Dvě srdce jako klíč”. Inspirací byla fotografie a Josefova kniha Dvě slova jako klíč,“ říká Ptáčková.

„No a když dvě srdce, tak dva řečníci. Tereza byla z mého pohledu nejlepší volba. Silný příběh a z mého pohledu opravdická,“ vysvětluje organizátorka, proč oslovila pro svou pilotní akci Terezu Pergnerovou.

„Pozvání do komponovaného večera pana Formánka Dvě srdce jako klíč jsem přijala nesmírně ráda. Ráda zkouším nové věci a ráda pracuji s lidmi, které obdivuji. Navíc témata života, otevřenosti a laskavosti mi jsou blízká,“ prozradila Tereza Pergnerová důvod, proč přijala pozvání na akci Dvě srdce jako klíč.

„Měl by to být večer, kdy jak Tereza, Richard, i já ze sebe vydáme to nejcennější – vlastní zkušenost, přetavenou do slov a písní, to nejcennější z nás, pro co dýcháme, žijeme a radujeme se z toho. To, co se náš bytostně dotýká, ty nejcennější nálezy v našem srdci, které chceme vynést na světlo a podělit se o ně,“ říká o páteční akci Josef Formánek.

Protože účinkující budou hovořit o svých životech, dle skutečných událostí, a není tedy potřeba si připravovat scénář, bude se jednat o improvizovaný, velmi silný a jedinečný zážitek nejen pro ně, ale také pro návštěvníky. Návštěvníci se budou moci dokonce účinkujících zeptat na cokoliv, co je bude zajímat!

Vstupenky jsou k zakoupení v síti TicketLive.cz zde: https://www.ticketlive.cz/cs/event/dve-srdce-jako-klic

Podobné příspěvky

Splněný sen sopranistky Lenky Graf

Jaroslav Hauer

Letos již po sedmé budeme udělovat ceny MISTRA ZÁBAVNÍHO UMĚNÍ

Redakce

Jak to vypadá v KLDR okem cestovatele Vladimíra Váchala

Redakce