Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Literatura

Troufnete si mezi piráty?

kniha

Sirény, Kraken, bůh moří a jeden ztracený námořní kapitán v nové knize Veroniky Krištofové s kouzelnými ilustracemi Jany Moskito!

Eliáš má velký sen, chce se stát námořníkem 

knihaJenomže hubenému klukovi ze sirotčince, který ještě ke všemu nemá pravou ruku, práci na lodi nikdo dát nechce. Když ale v přístavu potká Angeliku, dceru obávaného piráta, neváhá ani vteřinu. To je přece ono! Zkusí to u pirátů! Spolu s Angelikou, kuchařem Krevetou a s „domácím mazlíčkem” Sultánem se vydá na dobrodružnou mořeplavbu. Mají za cíl jediné – najít Angeličina otce, kapitána Flinta, který před časem zmizel během hrůzostrašné bouře.

Vydejte se na nebezpečnou výpravu plnou zrádných hlubin, kde vám do cesty vstoupí nejedna mořská nestvůra, která všechno pořádně zašmodrchá. Podaří se Eliášovi překonat všechny překážky a kapitána Flinta zachránit?

Napínavý příběh pro všechny holky a kluky od 8 let právě teď na www.epocha.cz

knihaNovinku Eliáš mezi piráty má na svědomí spisovatelka a zakladatelka projektu Besedarium, Veronika Krištofová. S Eliášem se  mohou čtenáři setkat dokonce i osobně a to prostřednictvím besed, dílen a divadelního představení, které autorka nabízí knihovnám nebo školám díky svému projektu Eliášův svět.

Okouzlující kresby v knize má na svědomí ilustrátorka Jana Moskito. V berlínském nakladatelství Schwarzkopf & Schwarzkopf vyšlo přes 100 titulů s jejími ilustracemi nebo obálkami, čeští čtenáři si zase mohou pamatovat její ilustrace v knihách A. Sapkowského pro nakladatelství Leonardo.

Podobné příspěvky

Herec Jan Kanyza načetl tajemné pověsti z hradů a zámků, vychází na audioknize

Redakce

Znovu prožít mládí? Proč ne? Domluvte se s ďáblem!

Šebík

Oslavy 20 let Musea Kampa

Redakce