Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Kultura

V Popelce jako macecha, u sebe doma jako Popelka

Veronika Žilková doma kmitá jako Popelka. Sama ale hraje zlou macechu.

Zkoušky pohádkové show Tři oříšky pro Popelku sice Veronice Žilkové začnou teprve za několik týdnů, ona se na svou roli připravuje celé léto. Kupodivu si ale nezkouší roli zlé macechy, nýbrž ubližované Popelky. 

“Abych se vžila do role, skáču kolem své rodiny. Pravdou je, že zatím v roli “jejich Popelky”,” říká Žilková. A příklad by si z ni mohla vzít i pravá Popelka.

“Než má rodina vstane, mám navařeno, napečeno a poklizeno. Těším se na první čtenou, kdy se role obrátí a budu si užívat, že jsem konečně ta, o kterou se Popelka stará,” říká herečka.

Ta nemá ale volno ani během letních měsíců. “Během léta natáčím seriál Kameňákov, kde ztvárňuji roli staré panny a učitelky. Scénáristi mi připravili pestré prostředí, takže kromě školní budovy natáčím i v balónu či hraju fotbal,” prozradila herečka, která i neodpočine ani v srpnu.

“To v prostorách Národní univerzitní knihovny připravují taneční představení s juniorskou skupinou Emotion Malé princohraní. Jde o literárně taneční představení na motivy Malého prince,” prozradila Žilková, která má tak do premiéry pohádkové show Tři oříšky pro Popelku, která se uskuteční 12. října v Kongresovém centru v Praze, opravdu nabitý program.

 

Foto Archiv Veronika Žilkové

Podobné příspěvky

Hovory W v době virové aneb hovory přes oceán

Jaroslav Hauer

Židovské muzeum v Praze otvírá dne 11.května 2020 opět své brány

Redakce

Nejkratší vztah herečky Evy Josefíkové netrval ani den

Redakce