Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Festivaly Kultura

V Praze včera vystoupil Pharrell Williams

Když se Pharrell zeptal publika, jakou písničku by měl zazpívat, odpověď byla jasná – tedy Happy. Ale pěkně popořádku.

Na publikum čekaly hned dvě předkapely. Zpěvák Cris Caba a zpěvačka Foxes. Není moc časté, že by měla hlavní hvězda večera dvě předkapely, ale u Williamse je možné vše. Po krátké přípravě na pódiu se aréna ponořila do tmy ze které poblikávala světla malých fotoaparátů, či mobilů namířených na tmavé podium. Tam se zprvu objevily Pharrellovy tanečnice a později očekávaný americký zpěvák. A proč hned nezačít písničkami z nové desky GIRL? Už při singlu Marilyn Monroe se dav na sedačkách začínal pomalu zvedat a v rytmu vlnit boky. Nutno zmínit, že tanečnice, které si Pharrell přivezl s sebou, velmi profesionálně odtancovaly celý koncert a naprosto famózně doplňovaly Williamsovu show.

Pharrell Williams a jeho vystoupení

Na velké projekci za pódiem se vždy vyjímala zajímavá grafika. To se změnilo, když zpěvák odešel do zákulisí a nechal pódium jen pro své tanečnice. Na projekci se začala promítat jména jednotlivých tanečnic a kromě jmen i samotné tanečnice. Největší ohlas měla dívka předvádějící tzv. “twerking”. Nakonec byla tato taneční skupina na projekci označená jako Dear baes.

Když se Pharrell vrátil na pódium, začal si vybírat lidi z publika, mezi kterými jsme mohli znát např. Raega, který funguje jako moderátor a zpěvák proslavený portálem Youtube. Pro každého fanouška je splněným snem, když si ho na pódium vytáhne jeho idol, vzor či oblíbený interpret a Williams to dobře věděl. Proto si na scénu nevytáhl jednoho či dva fanoušky, ale rovnou několik. Ti si užívali chvíle na pódiu plnými doušky a po písni se pomalu odebírali zpět na svá místa. Pharrell si na pódiu ponechal dívky vybrané z davu a při další písničce tyto dívky dostaly možnost zatancovat si právě s jejich idolem.

Celý koncert se odehrával ve velmi pozitivní atmosféře, všichni tancovali a užívali si hudby i Pharrella naplno. Na závěr koncertu si vytáhl ještě dvě slečny, které měly možnost zažít jeho největší hit přímo na pódiu spolu s velmi ochotným a sympatickým Pharrellem. Ano! Na závěr celého koncert zazněla právě dlouho očekávaná píseň Happy. Spolu s písní se na krajích stage rozletěly do davu třpytící se konfety, které dodaly písni ještě více ,,štěstí‘. Téměř vyprodaná aréna se tak musela smířit s koncem show a pomalu se ubírala směrem k východu.

To zda bude další možnost návštěvy jeho koncertu v Praze, na to si budeme muset počkat a nechat se překvapit. A protože se jedná o článek o Pharrellu Williamsovi, je téměř nutností říci – jsme přece šťastní.

 

Text / foto:   Eliška Rybenská

Podobné příspěvky

Festival Mladí ladí jazz slaví 15. narozeniny

Redakce

Italská legenda Drupi v Michalovcích

Jaroslav Hauer

Hvězda Slunečné ukázala své poklady

Jaroslav Hauer