Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Film Kultura

V prvním českém snímku roku 2019 Cena za štěstí zazáří herečka Simona Prasková

 

Hned krátce po Novém roce, ve čtvrtek 10. ledna, jde do kin nové drama režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí. V herecky velmi kvalitně obsazeném snímku jednu ze svých životních rolí zde pozoruhodně ztvární také divadelní a filmová herečka Simona Prasková. Co by soudkyně Jana Arazimová svým rozhodnutím výrazně zasáhne do života tří rodin.

Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí představí různorodé osudy lidí hledající opětovnou cestu ke štěstí. Půjde o vztahy, lásku, moc, útěk i děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za chyby rodičů. Životy jednotlivých hrdinů se postupně kříží a tvoří dohromady velký příběh života. Jedna z postav, která zamíchá s osudy hned několika rodin, je pak Simona Prasková alias filmová soudkyně Jana Arazimová.

Herečka Simona Prasková

„Soudkyně Jana Arazimová přezdívaná Jane řeší ve filmu tři různé kauzy, vstupuje tedy do příběhů tří rodin a v každé funguje jinak. Roli jsem pojala ne jako funkci, ale jako obyčejného člověka, který má strach, předsudky, avšak umí i pomoci. Lidé jako je Jane rozhodují o našich životech, jsou ovšem také z masa a kostí. Často nejde o žádné hrdiny, nicméně musíme žít podle jejich rozhodování,“ říká ke své postavě herečka Simona Prasková.

Snímek ideově navazuje na legendární Samotáře, avšak jde o zcela nový originální počin, který bude uveden už v lednu 2019. Kromě Simony Praskové se v něm objeví například Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová, Tomáš Hanák, Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl, Klára Pollertová-Trojanová, Josef Trojan, Olga Wdowiaková nebo Jana Šulcová.

Simona Prasková je filmová, televizní a divadelní herečka. Narodila se v Brně, kde absolvovala JAMU – obor činoherního herectví a muzikálu. Hned po škole dostala angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde také spolupracovala s rozhlasem. Následovaly štace v Městském divadle Kolín a Hudebním divadle v Karlíně. Od roku 1996 funguje na volné noze. V současnosti účinkuje Simona Prasková například ve hře Traktát o lásce v Divadle v Celetné a na prknech Malostranské besedy vystupuje spolu s Janem Kačerem a Vlastimilem Venclíkem v pořadech scénického čtení Kačer, Venclík uvádějí… V minulosti úspěšně hostovala v městských divadlech v Kladně, Nymburce, ale také na scéně Národního divadla Praha, Divadla Skelet Pavla Trávníčka a dalších. Od mládí se rovněž zabývá hlasovými pracemi a dabingem. Několik let se aktivně věnuje namlouvání komentářů k dokumentům, převážně pro Českou televizi.

Zdroj: TOPART MEDIA

Podobné příspěvky

Křest knihy a videoklipu

Redakce

Diva Noxx – stálá hvězda průvodů Prague Pride

Redakce

Filmový festival Torronto Film Channel oznámil vítěze

Redakce