Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

Varhan Orchestrovič Bauer vystoupí v pražské Lucerně. Skládal pro Formana i Havla

Varhan Orchestrovič Bauer

Varhan Orchestrovič Bauer složil hudbu k filmu Miloše Formana Goyovy přízraky a v pražské Lucerně předvede 31.října veřejnou premiéru Havlovy zhudebněné básně Antikódy!

Diváci uslyší na galakoncertu naprosto unikátní skladby autora. Hudební dramaturgie slibuje skutečné lahůdky – od filmové muziky, melodií Karla Svobody, až třeba zhudebnění poezie Václava Havla, kterou geniální virtuóz zhudebnil a poprvé ji představí široké veřejnosti.

Varhan Orchestrovič Bauer „50“ a 30 let svobody! Tak se jmenuje galakoncert, který nyní hudební mág se svým týmem připravuje, a kde bude i řada hostí – od Michaela Kocába, jeho dceru Natálii, po Bohuše Matuše, Michala Horáčka až po herečku a šansoniérku Jitku Čvančarovou a celou řadu dalších…

„Bude to opravdu velká show! Budeme tam mít 65 členů orchestru, 30ti členný sbor, živou rytmiku – to znamená živý bubeník, orchestr s rockovou elektrickou kytarou, na kterou hraje Slávek Janda. Chybět nebude jazzová sekce a zajímavostí je DJ Horyna – symfonický orchestr s živým Dj – což je opravdu specialita,“ prozradil sám Varhan Orchestrovič Bauer.

Na galakoncertě ve velkém sále Paláce Lucerny zazní filmová muzika, muzika ze seriálů, pohádek, večerníčků – například Profesionálové CI5, Arabela, Dallas, Nemocnice na kraji města, Sandokan či legendární melodie Karla Svobody, a to vše ve vlastních originálních aranžích a pojetí Varhana Orchestroviče Bauera a jeho orchestru OFO (Okamžitého filmového orchestru)

„Jistě zajímavá bude i veřejná premiéra – zhudebnění poezie Václava Havla – Antikódy, kterou jsem před lety zhudebnil a na kterou jsem osobně od Václava Havla dostal požehnání a povolení. Tehdy jsem mu ji soukromě zahrál na jeho 70. narozeninách. Nyní zazní poprvé v Lucerně, která je s jménem „Havel“ tolik spojena.

Lucerna tedy 31. října zažije poprvé v historii podobně laděný a hudebně dramaturgicky poskládaný projekt.

 

Výtěžek z celé akce půjde na podporu a pomoc nevidomých a slabozrakých pod patronací Lions Clubu Hradubice.

Posláním Lions clubu po celém světě je pomoci v pěti hlavních oblastech: Ochrana životního prostředí, léčba dětské rakoviny, hladovění, léčba a prevence cukrovky a pomoc zrakově postiženým.

 

VSTUPENKY jsou v prodeji:

https://www.ticketportal.cz/event/Varhan-Orchestrovic-Bauer-50

FOTO: Jaroslav Hauer, FB Natálie Kocábová, archív knihovny Báclava Havla

 

Varhan Orchestrovič Bauer
Vaclav Havel

Podobné příspěvky

V květnu proběhne jubilejní 10. ročník festivalu Open House Praha

Redakce

Křest filmové knihy GUMP v Muzeu čokolády v Táboře

Redaktor J.Hampl

Patrik Děrgel se před lety málem oženil s dcerou chorvatského bači

Redakce