Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Umění

Virtuální vánoční aktivity v muzeu

Bizuterie Jablonec

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou je od 18. prosince do odvolání pro návštěvníky opět uzavřené. Tradiční a oblíbené „Vánoční tvoření“, ale i další zajímavé dílny tak budou přístupné jen z domova prostřednictvím muzejních webových stránek.

jablonec-muzeumMuzeum bizuterie a sklaNa vánoční svátky jsme zveřejnili další rukodělné video, tentokráte s výrobou geometrických ozdob z dutých trubiček inspirovaných přístavbou muzea. Těšit se můžete také jednoduchou hru, kde si budete moci ozdobit virtuální stromek skleněnými ozdobami z našich sbírek“, přibližuje muzejní edukátorka Milena Zachařová. Na stránce https://www.msb-jablonec.cz/muzeum-detem najdou zájemci i další rukodělná videa či tematické omalovánky, hry a kvízy, za které mohou dokonce získat odměnu. Nejnovější z nich je „Skleněný advent“.

BizuterireVzhledem k pandemické situaci zůstane muzeum pro návštěvníky o vánočních svátcích uzavřené. „Stálé expozice včetně tří nových výstav je možné si prohlédnout virtuálně. Podrobnosti najdete na webu muzea www.msb-jablonec.cz, říká jeho ředitelka Milada Valečková.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

,Milena Zachařová

 

Podobné příspěvky

Galerie Zahradník uspořádá výstavu studentů Institutu tvůrčí fotografie, kurátorka je MgA. Štěpánka Stein. Vernisáž se uskuteční 2. března.

Šebík

Voňavý „drsňák“ Milan Peroutka vs. elegantní David Gránský

Jaroslav Hauer

VÝSTAVA EPOCHA SALONŮ V ZÁPADOČESKÉ GALERII V PLZNI

Petr Ondrášek