Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Pozvánky na akce

Vítání slunovratu či Novák Fest v Příbrami

slunovrat

O uplynulém víkendu jsme po roční pauze mohli opět uspořádat dá se říci již tradiční akce, jako je Vítání slunovratu či Novák Fest. Návštěvníci si cestu za zábavou, kulturou a sportem našli.

Novák opět ožívá, návštěvníci cestu nezapomněli

slunovrat
Vitani Slunovratu 2021

Páteční Vítání slunovratu většina rodin spojila s možností zhlédnutí fotbalového utkání české reprezentace proti Chorvatsku. Zatímco maminky s dětmi trávily čas v areálu Nového rybníka, tatínkové v letním kině koukali na fotbal, který skončil remízou 1:1. Jak jsme avizovali, Vítání slunovratu bylo jiné, ale i tak akce měla své kouzlo a spokojené návštěvníky, pro které připravoval pokrmy i Míra Polák, kterého znáte z kulinářské soutěže MasterChef Česko. Vyhlášený zákaz rozdělávání ohňů nás ochudil o vystoupení ohňochodce, který svůj program pozměnil a předvedl chůzi po střepech. Vrcholem večera byla bubenická show, která rozhýbala všechny přítomné.

Novak Fest 2021
Novak Fest 2021

Další návštěvníci na Novák zavítali v neděli, kdy se zde konal oblíbený Novák Fest, jež měl v letošním roce podtitul Příbram pod pěti kruhy. „Novák Fest se povedl, za což potřeba poděkovat nejen organizátorům, ale také všem sportovním klubům, které se akce účastnily a pro návštěvníky byly po celý den k dispozici. Kde jinde si mohou lidé v jeden den na jednom místě vyzkoušet desítky tradičních i méně obvyklých sportovních disciplín. I přes velmi horké počasí v průběhu dne areálem prošlo přes tři tisíce návštěvníků a stovky dětí odcházely s medailí za své sportovní výkony. Již nyní se rodí nápady na inovace akce v příštím roce, zcela jistě se máme na co těšit,“ uvedl po akci starosta Jan Konvalinka.

Na zajímavé události můžeme pozvat i v následujících dnech. V letním kině nás čeká další fotbalové utkání české reprezentace v základní skupině ME, a od pátku 25. června také pravidelné promítání, kdy je připraveno celkem deset filmových večerů.

Eva Švehlová, DiS.

tisková mluvčí
eva.svehlova@pribram.eu
Město Příbram, Tyršova 108, 261 19, Příbram I
t

Podobné příspěvky

UŽIJTE SI ADVENT S BOHATÝM VÁNOČNÍM PROGRAMEM PRO CELOU RODINU

Redakce

Tančící dům prodlužuje výstavu Bořka Šípka do 27.9.2020

Redakce

Největší zážitkový science park v Praze iQport najdete na lodi

Redakce