Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Literatura

Vychází čtvrtý díl oblíbeného komiksu pro děti

Dogman_a_superkote

Hrdina s psí hlavou a nejlepší „psolicajt na světě se stal miláčkem davů. Ale protože zlo nikdy nespí, ani Dogman neusnul na vavřínech. Opět se zjevuje na scéně – a tentokrát není sám! Má nového chlupatého a ušatého parťáka – Superkotě. A hned musí společně vyřešit jednu záhadu. Když po nástupu kočičí chůvy zmizí nadějná filmová hvězda, Dogman a Superkotě se rovnou vydávají po horké stopě, aby přišli zmizení na kloub. Podaří se jim to, nebo jim plány na záchranu světa překazí zlotřilý padouch Péťa…?

Vychází čtvrtý díl oblíbeného komiksu pro děti

Dav Pilkey: DOGMAN a superkotě

Slavný tvůrce komiksových příběhů Dav Pilkey přináší další díl veleúspěšné série o Dogmanovi, která se usídlila na předních místech v žebříčcích nejprodávanějších knih. Náklady jednotlivých svazků série se vyrovnaly nejpopulárnějším dětským světovým top titulům: Harrymu Potterovi, Deníkům poseroutky či knihám Davida Williamse…  Komiks je opět určený dětem od 7 let.

1.díl DOGMAN vyšel česky v březnu 2019

2.díl DOGMAN – Utržený ze řetězu vyšel česky v listopadu 2019

3.díl DOGMAN – Peťulka čili život kotěte vyšel česky v květnu 2020

Dav Pilkey (*1966) trpěl jako chlapec dyslexií, hyperaktivitou a problémy s chováním. Ve třídě tak rušil, že ho učitelé denně nechávali sedět na chodbě. Naštěstí Dav miloval kreslení a vymýšlení příběhů, a tak čas na chodbě trávil psaním a malováním vlastních komiksů. Ve druhé třídě vytvořil komiks o superhrdinovi jménem Kapitán Bombarďák. Jeho učitelka sešit roztrhala a řekla mu, že nemůže strávit zbytek svého života psaním nějakých pitomých knížek. Naštěstí Dav nikdy moc neposlouchal… Více o autorovi na https://pilkey.com/.

Dav Pilkey: Dogman – Superkotě, přeložila Veronika Sysalová, vydává nakladatelství Pikola, 256 stran, doporučená cena 299 Kč

 Helena Frantová – PR manažerka

www.euromedia.cz

Podobné příspěvky

Chantal nám představuje na novém CD podmanivé šansony

Jaroslav Hauer

Oceňovaný česko-německý film Schmitke dorazí do kin 13.srpna .

Šebík

Tatiana Kovaříková: Nebýt panenek, nejsem módní návrhářka

Jaroslav Hauer