Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Hudba Kultura

Vychází nové album Heleny Vondráčkové k březnové premiéře muzikálu Kvítek mandragory

Pražská muzikálová show producenta Oldřicha Lichtenberga Kvítek mandragory je vystavěna na písničkách Heleny Vondráčkové. Současně s březnovou premiérou v Divadle Broadway vychází komplet všech tam znějících songů na 2CD a podmnožina třinácti z nich i na LP desce. Je to vlastně best of zpěvaččiných nahrávek z celé pozoruhodné kariéry.

„Velmi mě potěšilo, když mě tvůrci muzikálu oslovili. Dostala jsem k posouzení scénář a seznam písní a musím říct, že jsem byla nadšená! Kvítek mandragory není o mně, ale skvěle využívá moje písničky. Jde o krimikomedii, která je nejen akční, ale i zde zažijete místa, kde se zasmějete… Ráda jsem souhlasila s celým nápadem a věřím, že každý, kdo na muzikál přijde, si ho užije,“ uvedla Helena Vondráčková.

Proslulá mnohostranným talentem, dokonalou profesionalitou a vkusem při volbě skladeb se Helena Vondráčková zařadila po bok Karla Gotta, jehož písním se dostalo podobné příležitosti při vzniku hit muzikálu Čas růží, a Václava Neckáře v podobně úspěšně koncipovaném Mýdlovém princi, dalších dvou pódiových produkcích Oldřicha Lichtenberga.

Album originálních nahrávek Heleny Vondráčkové z let 1964 až 2000, které tvoří muzikál Kvítek mandragory, vychází v pátek 8. března 2019 na vinylové LP desce, 2CD a v digitálních formátech. Zvuk nově remasteroval Daniel Hádl. Booklet alba obsahuje rozhovor s Helenou Vondráčkovou a syžet muzikálu, který bude mít premiéru již 13. března 2019 v Divadle Broadway v režii Radka Balaše s hvězdným obsazením – s Miroslavem Etzlerem, Sagvanem Tofim, Alešem Hámou, nebo s Adélou Gondíkovou, Janou Bouškovou či Ivanou Jirešovou v hlavních rolích.

Foto Supraphon/ M. Kubica

Podobné příspěvky

Jakub Hrůša převezme prestižní německou hudební cenu Opus Klassik

Redakce

Veletrh FOR FISHING v plném proudu

Jaroslav Hauer

Václav Neckář oslavil sedmdesátku

Šebík