Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Literatura Výtvarné umění ČR Zprávy Pražského magazínu

Druhou českou institucí zařazenou do proslulé anglické edice Director’sChoice je Západočeská galerie vPlzni

Londýnské nakladatelství Scala Arts & Heritage PublishersLtd. vydává posledních deset let edici s názvem Director’s Choice, jež představuje významná světová muzea a galerie pohledem jejich ředitelů.

Nejnovějším přírůstkem do této edice je výběr ředitele Západočeské galerie v Plzni Romana Musila, který v české a anglické verzi představuje 37 významných děl rozsáhlých uměleckých kolekcí této instituce. V knize jsou zastoupena díla od poloviny 14. století do konce 20. století.Západočeská galerie se tak dostala do exkluzivního výběru světových institucí jako je vídeňská Albertina, londýnská National Gallery, Alte a Neue Pinakothek v Mnichově, newyorská Frick Collection, či obrazárna berlínských Staatliche Museen.Ve stejném roce jako publikace Západočeské galerie v Plzni vychází i kniha petrohradské Ermitáže a Guggenheimova musea v Bilbau.

Zastoupená muzea a galerie jsou rozprostřeny v 22 zemích na 3 kontinentech. Západočeská galerie je teprve druhou českou institucí a první českou galerií, která byla do této prestižní edice zařazena.  První bylo v roce 2017 Uměleckoprůmyslové museum v Praze.

Publikace je na prodej v obou jazykových mutacích na pokladnách výstavních síní Západočeské galerie v Plzni. Anglická verze knihy distribuuje nakladatelství Scala Arts & Heritage na více než padesáti místech po celém světě spolu s ostatními tituly edice Director’s Choice a za pár dní na knižním veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem ve dnech 16-20. října.

Fotografie nad textem: Obálka publikace © ZČG Plzeň

S použitím TZ ZČG Plzeň zpracoval Petr Ondrášek

Podobné příspěvky

Rekonstrukce bitvy na Bílé hoře proběhne o víkendu 19. a 20. září 2020

Redakce

Barbie bydlí v Metropoli: Tak ji přijďte navštívit

Jaroslav Hauer

Skupina Boney M vyprodala Malou sportovní halu

Jaroslav Hauer