Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Hudba Kultura Zprávy z Prahy

Zahrála si Poleku i Glindy v Čarodějkách. To je vycházející hvězda muzikálů Nikol Ďuricová

Nikol Ďuricová : Mým fitkem je divadlo!

Nikol Ďuricová (25) je vycházející hvězda naší muzikálové scény, herečka a zpěvačka. V poslední době na sebe upozornila především v rolí Glindy v muzikálu Čarodějky. Původem je ze Slovenska. Akční byla už od svých šesti let, kdy se účastnila různých pěveckých, recitačních, tanečních a dokonce i atletických soutěží, na kterých sklidila mnoho ocenění, nejen v rodné Detve. Studovala herectví na státní Konzervatoři v Bratislavě a již během studia měla možnost zahrát  si na Nové scéně v Bratislavě kde ztvárnila, mimo jiné Rony, v legendární muzikálu Vlasy. V roce 2013 získala cenu Viliama Záborského na Poděbradských dnesch poezie. Po maturitě v Bratislavě se rozhodla dokončit studium herectví na Pražské Konzervatoři, kde absolvovala v roce 2016. Od té doby ji můžeme vídat v mnoha rolích a různých projektech. Hrála v Černém divadle Jiřího Srnce se kterým cestovala po světě.  Hraje v Metropolitním divadle Dany Bartůňkové v muzikálových pohádkách. Hrála v muzikálech Ferda Mravenec, Čarodějky.V muuzikálové show Tři oříšky pro Popelku si zahrála hlavní roli Popelku a v Zasněžené romanci ji můžete vidět v roli Karin. Teď se připravuje muzikál Rebelové, kde si zahraje hlavní roli Terezi. Premiéra se uskuteční v prosinci v Hudebním divadle Karlín.

.

 Nikol, jste krásná, mladá herečka a zpěvačka, což znamená, že jste lidem stále na očích. Musíte si hlídat váhu nebo máte to štěstí, že patříte mezi pár šťastlivců, co mohou sníst cokoliv a není to na nich vidět?

Váhu si nehlídám. Spíš si reguluji množství jídla, abych se nepřecpávala. Snažím se jíst častěji a radši menší porce. Jejich velikost je ovlivněna i tím, jaký mám v ten den výdej energie. Nepočítám kalorie nebo něco podobného, řídím se nějakou svojí vnitřní intuicí a momentálním pocitem. Jsou samozřejmě i hektické dny, kdy se ani pořádně najíst nestíhám. Anebo dny, kdy toho spořádám tolik, že se pak ani nemůžu pořádně hnout. Toho se však snažím vyvarovat.

Vaříte doma spíš zdravě a dietně nebo se nebojíte ani vydatnější Česko-Slovenské kuchyně?

 Častokrát vařím z toho, co v kuchyni najdu a vymýšlím si vlastní recepty, nebo se rychle nechám inspirovat internetem a stejně si to nakonec nějak podle chuti předělám. Myslím si však, že vařím víc zdravě, ale není to zase až tak dietní. Ráda vařím polévky, omáčky s masem. Ráda používám k vaření i luštěniny na které se zapomíná, fazolky, špenát, klíčky. Dělám jakoukoliv dušenou zeleninu s houbama. A miluju lososa. Česko-Slovenská jídla vařím málokdy.

Máte nějaké jídlo, které byste si nikdy nedala?

Podivná asijská kuchyně, která je tam u nich úplně normální. Když jsem navštívila Čínu s Divadlem Jiřího Srnce, některá tamní jídla jsem nechtěla ani ochutnat. Vím,že dělají pečené krysy nebo psí maso a to tedy nemohu.

Někdo z nás má na vaření nadání shůry, někdo to odkouká od maminky nebo babičky, někdo se to pracně učí. Jak jste se naučila vařit vy?

Hodně věcí jsem odkoukala. Už odmala nás mamka i babička přibíraly k vaření a často nás nechaly vařit samotné. Myslím, že mi to dalo dobré základy. A někdy mamce dodnes zavolám a zeptám se na její radu, přece jen má víc zkušeností. Teď se občas i stane, že se ona zeptá mě, jak jsem to a to, udělala . Ale na internetu se teď najdou návody skoro na všechno, nějaké nové recepty vyhlídnuté mám, tak už jen nakoupit a realizovat se.

Jste původem ze Slovenska. Vnímáte velký rozdíl mezi našimi národními kuchyněmi?

Myslím, že mají dost společného, ale zároveň se i liší. Na Slovensku se hodně vaří z brambor a brynzy. Brynzové halušky, pirohy, harula neboli bramborové placky s kyselým mlékem nebo polévky z mléka, luštěninové. V Čechách jsou zas hodně oblíbené knedlíky, ale ty já moc nejím.

Je nějaké jídlo, potravina nebo rituál, který se s jídlem pojí, který na Slovensku máte a v Čechách jej postrádáte?

Na Vánoce jíme slovenskou kapustnicu a makové opekance, které jsou výborné. Opekance jsem v Čechách ještě neobjevila, lidi tady tuhle dobrotu neznají. A máme ovoce, které jsem tady ještě nenašla ,,drevené jahody,, něco jako černé maliny, ale na stromech a mnohem sladší.

Máte nějaký speciální recept, který se u vás v rodině předává z generace na generaci? Prozradila byste ho čtenářům?

Ano máme. Je trochu složitý. Jsou to vzpomínané opekance. Tradiční jídlo k vánoční večeři.

Dáváte přednost rychlovkám nebo si přípravu jídla užíváte?

Poslední dobou, jak intenzivně zkoušíme Rebely v Hudebním divadle Karlín, převládají rychlovky. Nebo restaurace. Ovšem ráda si přípravu jídla užívám a dochucuji podle sebe. Hlavně, když mám na to čas.

Máte nějaký svůj denní rituál, který se týká ať už jídla, pohybu nebo relaxace?

Mým rituálem je nejspíš snídaně. Bez té se nemůžu ráno obejít. To jsem pak hned hladová a nervózní když ji náhodou nemám 😀

Vzhledem k tomu, že jakékoliv divadelní představení je velká dřina, stravujete se jinak v den, kdy hrajete, a jinak v den, kdy máte volno?

Určitě ano. Třeba před Čarodějkou nejím mléčná a sladká jídla, čokoládu. To zahleňuje. Také nepiju čaj, který vysušuje krk, ale raději neslazenou neperlivou vodu. Dodržuji to kvůli těžkým pěveckým partům, které v roli Glindy mám. Možná je to taky jen o psychyce a tohle bych dodžovat nemusela. Ale zpívá se mi líp když to dodržuju.  A jíst mohu jen tolik, abych se hned poté mohla na jevišti bez problémů hýbat, tančit a zpívat.

Jsou jídla, která vám dodají energii, když jste unavená a potřebujete podat výkon na jevišti?

Když jsem unavená, potřebuji lehčí jídlo bohaté na vitamíny. Také proto se snažím jíst víc ovoce a zeleniny. Když jsem slabá, dám si nějaké maso, třeba hovězí na houbách nebo na švestkách  s rýží, anebo s nákou dušenou zeleninou, třeba s opečenou cuketou, dýní na česneku a majoránce.

Věnujete se sportu, nebo jakým způsobem se udržujete ve formě?

Sportu se zatím aktivně nevěnuji, i když mám ráda plavaní, lyžování nebo badminton. Ve formě se udržuju díky divadlu a tanci. Zatím mám náročné role, ve kterých se bez tance neobejdu, takže mým fitkem je divadlo. Cvičím doma, ale jenom klasické zpevňování svalstva na podložce .

Pokud byste měla vařit jen sama pro sebe, co by to bylo?

Nejvíc člověku chutná, když vaří pro někoho. Ale pro sebe mi stačí něco jednoduchého. Krevety se smetanovou omáčkou limetkou a s kvalitními těstovinami.

Prázdniny trávíte odpočinkem nebo jste pracovně vytížená?

Prázdniny trávím v divadle. Pilně zkoušíme v Hudebním divadle Karlín nový muzikál Rebelové, takže si sluníčka moc neužiju. Ale je to skvělé zkoušení s prima partou lidí, takže je to i zábava.

V jaké roli nebo rolích se na vás v nejbližší době můžeme těšit? Již jste si vyzkoušela roli v seriálu Modrý kód, budete v roli seriálové herečky pokračovat nebo je vám bližší divadlo?

Seriálové role, a natáčení celkově, mě neskutečně bavilo. Je to trošku jiné než divadlo, ale taky to má své kouzlo. Třeba přijde i něco dalšího… Zatím se na mě můžete těšit v roli Glindy v muzikálu Čarodějka v Goja Music Hall, dále jako na Karin Bensonovou ve swingovém muzikálu Zasněžená romance v divadle Broadway. A teď nově v prosinci budeme mít premiéru v Hudebním divadle Karlín s muzikálem Rebelové, v němž se představím v hlavní roli Terezy, kterou si ve filmu zahrála taky Slovenka, Zuzana Norisová. Je to pro mě velká čest.

FOTO JAROSLAV HAUER

Podobné příspěvky

Jan Saudek dokáže učinit půvabnou a svůdnou jakoukoliv ženu

Redakce

Židovské muzeum v Praze a Staronová synagoga se znovu otevírají návštěvníkům

Redakce

Pražští strážníci řešili potyčku mužů. Jeden z nich pak obrátil svoji agresivitu i proti nim

Šebík