Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura

Známé osobnosti pokřtily náramek pro projekt WOMEN for WOMEN.

DSC_8755.JPGuZnámé osobnosti pokřtily Náramek rodiny a podpořily projekt WOMEN for WOMEN.
Náramky rodiny, tedy produkt charitativního projektu WOMEN for WOMEN na charitativním večeru v Praze pokřtila řada známých osobností včele se spisovatelkou a patronkou projektu Barbarou Nesvadbovou.
Women for Women je obecně prospěšná společnost, jejíž zakladatelkoua ředitelkou je Ivana Tykač. Právě ona pozvala do prestižních prostor v centru Prahy vzácné hosty, obchodní partnery a ti společně s řadou umělců podpořili Náramek rodiny.
DSC_8753.JPGuAkce se kromě Barbary Nesvadvové zúčastnil také herecký pár Jan Přeučil a Eva Hrušková, kteří oba letos slaví významné životní jubileum. Dále úřadující Muž roku Josef Kůrka, zpěvačky Monika Sommerová a Klára Kolomazníková či stylista, vizážista hvězd a designér Kája Pavlíček.
Večerem provázel zpěvák, muzikálový herec a moderátor Josef Vágner. Součástí charitativního večera byl také klavírní koncert Sáry Smoliarové či výstava obrazů Jiřího Davida. A také krátké autorské čtení Barbary Nesvadbové.

Náramek rodiny v několika podobách a materiálech byl nejen představen, ale i slavnostně pokřtěn. A limitovaný kousek ze zlata posázený brilianty byl následně vydražen za 73 000 korun. DSC00488.JPGu

“Bylo nám velkou ctí, že jsme se s mou paní mohli zúčastnit této krásné, prestižní a bohulibé akce, jejímž základem je pomoc, lidskost, rodina. Jsme rádi, že existují lidé, jako je paní Ivana Tykač a její tým, kteří pomáhají těm, jenž to skutečně potřebují,” uvedl Jan Přeučil.
„Jsem velmi ráda a děkuji všem vzácným hostům za to, že přišli a podpořili tento náš unikátní projekt. Rodinu chápu jako pevný kruh, a právě proto jsme zvolili symboliku náramků. Jejich koupí může každý podpořit projekty Women for Women, které pomáhají samoživitelům a jejich dětem,“ uvedla Ivana Tykač.
Podle jejích slov budou zlaté a stříbrné náramky podporou rodiny v nejširším slova smyslu, a to jak z pohledu těch, kdo zakoupením náramků obdarovávají, tak těch, kterým bude výtěžkem z jejich prodeje pomoženo.

Od své dcery Bibiany jsem se naučila, že žádná rodina není moc malá. Ani moc velká. Žádná rodina není ukázkově dobrá. Ani exaktně špatná. A konečně, žádná rodina není ideální. Nicméně každá, každá, kterou znám, je až za hrob láskyplná,“ popsala svůj pohled na rodinu Barbara Nesvadbová, patronka projektu a mimo jiné také matka samoživitelka, která večer zpestřila svým autorským čtením.

DSC00513.JPGuVýtěžek z dražby speciálního kusu Náramku rodiny, který byl oněch zmíněných 73 000 korun, bude použit na letní dětský tábor, který Women for Women organizuje pro děti svých klientek.

Zlaté a stříbrné náramky z produkce šperkařství Love Victory mohou zájemci zakoupit na webových stránkách www.women-for-women.cz.

DSC_8717.JPGu.JPGuO Women pro ženy, ops

Organizace, založená v říjnu 2012 manželi Ivanou a Pavlem Tykačovými, dlouhodobě pomáhá samoživitelům s dětmi v nouzi. Poskytuje jim bydlení a odbornou pomoc v podobě psychologického, právního a sociálního servisu.

Úspěšným projektem Women for Women jsou také Obědy pro děti, které každoročně nasytí několik tisíc školáků, jejichž rodiče jim nemohou sami platit školní obědy.

Letos rovněž odstartuje nový projekt zaměřený na rodiče, kteří řeší otázku rozchodu nebo rozvodu. Pomůže jim co možná nejlépe zvládnout těžké životní období, kdy se jejich vztah rozpadá a dotýká se se to jejich dětí, ale také ve fázi, kdy nad tímto krokem pouze uvažují.

Podobné příspěvky

Letní Letná Light se uskuteční od 18. do 25. 8. v pražských Letenských sadech

Redakce

Titul v ploché dráze vybojovali po pěti letech jezdci z Pardubic

Redakce

Honza Kopečný relaxuje v Karlových Varech pořádným jídlem

Jaroslav Hauer