Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

1/2Maraton Praha se letos poběží pro mír

Pulmaraton

Populární Sportisimo 1/2Maraton Praha, který odstartuje od Rudolfina už v sobotu 2. dubna, se poběží se silným mírovým poselstvím. „Organizujeme velký závod uprostřed složité situace a nemůžeme to ignorovat. Záběry z pražského půlmaratonu zprostředkováváme do stovek zemí, a chceme světu sdělit, že kdo běhá, neválčí,“ říká prezident RunCzech Carlo Capalbo. Organizátoři tak rozdají běžcům před startem například symbolické náramky v ukrajinských barvách. Na aktuální pražský půlmaraton se uvolnilo několik desítek startovních míst, které jsou k dispozici na www.runczech.cz/registrace.

Na Sportisimo 1/2Maraton Praha se letos poběží pro mír, plánují organizátoři

Po dvou letech covidové přestávky se závodníci opět postaví na start pražského Sportisimo 1/2Maratonu. Očekává se okolo 11 tisíc účastníků v čele s elitními českými a světovými běžci. Stejně jako v jiných sportech, budou i tady chybět profesionální závodníci z Ruska a Běloruska. Charitativní organizace, s nimiž RunCzech dlouhodobě spolupracuje, plánují svým během rovněž projevit solidaritu s těmi, kteří to nejvíc potřebují. „Zveme na sobotu 2. dubna do centra Prahy nejen milovníky dlouhých běhů, ale i diváky, aby kolem trati v centru Prahy vytvořili pořádnou fandící kulisu,“ dodává Carlo Capalbo.

Jindy beznadějně vyprodaný Sportisimo 1/2Maraton Praha nabízí kvůli složité postcovidové době ještě několik volných startovních míst, jejichž ceny začínají na 1500 korunách. „Zájemci o dubnový závod musí být opravdu rychlí, na registračním webu je ještě několik desítek startovních čísel – ověřovali jsme totiž reálně startující běžce z loňských registrací, jež se kvůli lockdownu převáděly do letoška,“ vysvětluje Carlo Capalbo s tím, že se účastníci mohou rovněž těšit na překvapení v podobě značkového trička adidas z limitovaná edice All Runners Are Beautiful jako poděkování za dva roky čekání na závody.

RunCzech pořádá běžecké akce v několika městech napříč Českou republikou.

 S projektem Napoli Running pořádá běžecké závody v Itálii a má kanceláře v Japonsku a v Číně.

·Prague International Marathon spol. s.r.o. (“PIM”) byl založen v roce 1995 Carlem Capalbem, prezidentem organizačního výboru. Cílem bylo zorganizovat v Praze mezinárodní maraton na světové úrovni.

·Za celou historii RunCzech se RunCzech akcí zúčastnilo téměř 1,2 milionů běžců. V roce 2019 jsme přivítali v cíli 120 000 z nich a to ze 131 různých zemí.

ALL RUNNERS ARE BEAUTIFUL je náš způsob, jak v běžeckém světě přivítat opravdu každého.

RunCzech běžecká liga a SuperHalfs motivují hobby běžce. Na podporu evropských elitních atletů vznikla EuroHeroes Challenge. RunCzech Racing podporuje mladé atlety, komunitní vazby a sportovní výkony. Osm světových rekordů a 150x na stupních vítězů.

·V roce 2021 RunCzech představil unikátní běžeckou novinku The Battle of the Teams. “Vyrovnaný týmový souboj profesionálních maratonců, rovnoměrné a spravedlivé rozdělení týmů podle osobních rekordů jednotlivých běžců, každý tým může zvítězit”.

Sašo Belovsk

Jana Vávrová

Sonňa Barabášová

pr@pim.cz 

Podobné příspěvky

Mistrovství světa v jachtingu zahájeno

Redakce

Seznam jachtařských přednášek ve spolupráci ČSJ a yachting.com v roce 2021

Redakce

MOTO TEST CAMP, cool akce pro všechny bikery

Redakce