Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Jiné sporty Sport

Ambasadoři Toyoty a Lexusu vyzývají k pohybu i během uzavřených Velikonoc

Zdenek Polhreich

České známé osobnosti a ambasadoři automobilky Toyota a Lexus budou většinou trávit Velikonoce doma s rodinou, někteří plánují únik před lockdownem za teplem. Současná omezující opatření se podle nich projevují ve zvýšeném stresu, snižování kondice a mohou mít nevratný vliv na výchovu mladé sportovní generace. Proto radí i v době, kdy jsou možnosti velmi omezené, vyvíjet jakoukoliv pohybovou aktivitu.

Ambasadoři Toyoty a Lexusu vyzývají k pohybu. I během zavřených Velikonoc

Hana Vagnerova
Hana Vagnerova

Herečka a ambasadorka Lexusu Průhonice Hana Vagnerová se během lockdownu naučila dělat a dodržovat cvičící rituály, bez kterých nezačne den. „Dokonce jsem začala i běhat, i když to nesnáším. Ale sport je pro mě extrémně důležitý a pomáhá mi vyčistit si hlavu,” říká. Velikonoce bude trávit doma v Praze.

Podle známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha lidé během omezení zblbli a jsou pod velkým stresem. Nepomáhají tomu podle něj ani média, která v podstatě neinformují o ničem jiném než o covidu, ani tiskové konference, na kterých se oznamují stále nová a nová opatření. Sám se snaží stresu čelit také pravidelným cvičením.

David Svoboda
David Svoboda

Snad mi s příchodem teplejšího počasí přibude i možnost jezdit na kole, na což se moc těším. Jinak díky tomu, že jezdím svým Lexusem ES 300h denně, dostanu každý den dávku pozitivních emocí,” dodává Pohlreich, který se rozhodl si od všeobecného tlaku o Velikonocích odpočinout odletem do teplejších krajin.

Seemanová: Děti si odvyknou režimu i pohybu

Bára Seemanová
Bára Seemanová

Nejlepší česká plavkyně a ambasadorka značky Toyota Barbora Seemanová zůstane i o svátcích v tréninku. Možná si je trochu zpříjemní vyšším přísunem čokolády. Současnou situaci hodnotí z hlediska přístupu Čechů ke sportu negativně.

„Děti si odvyknou od pravidelného pohybu a režimu celkově. Nebudou mít dobrou imunitu a budou častěji nemocné. Sport a zdraví spolu úzce souvisí,” podotýká Seemanová, která podle svých slov ani v současnosti neztrácí dobrou náladu a snaží se radovat i z maličkostí.

Problém pro celou generaci dětí

Všichni považují za nešťastné, že ani mladí sportovci až na výjimky nemohou pokračovat v tréninku. Uzavřená sportoviště a nemožnost kolektivního tréninku jsou podle olympionika a trenéra děti v pražské Dukle Davida Svobody velkou komplikací pro celou jednu sportovní generaci.

„Pokud odpadne návyk a zvyk trávit volný čas sportem, celá generace dětí bude mít problém vrátit se k pravidelnému sportu. Nebo ve velice omezené míře,” uzavírá Svoboda. Sám cvičí nejméně hodinu denně.

Vladimír Michna
PR Consultant Toyota CE

Podobné příspěvky

Velikonoční regata

Redakce

Skončilo mistrovství světa olympijských tříd

Redakce

Synchronized Skydiving is More than a Sport. It’s an Art Form.

Ilja Hynek