Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport Sport

António Félix da Costa na stupních vítězů druhého závodu E-Prix v New Yorku

BROOKLYN STREET CIRCUIT, UNITED STATES OF AMERICA - JULY 10: Antonio Felix da Costa (PRT), DS Techeetah, DS E-Tense FE21 during the New York City E-Prix I at Brooklyn Street Circuit on Saturday July 10, 2021 in New York City, United States of America.

Další závod tuto neděli v ulicích New Yorku a další pódiové umístění pro značku DS Automobiles a jejího partnera Techeetah! Po druhém místě Jeana-Érica Vergneho o den dříve skončil António Félix da Costa v jedenáctém podniku mistrovství světa ABB FIA Formula E na třetím místě. Tímto výsledkem se portugalský jezdec vrátil do boje o titul a posunul se na druhé místo v pořadí jezdců. Od vedoucího místa ho nyní dělí pět bodů.

António Félix da Costa na stupních vítězů

  • António Félix da Costa se ve druhém závodě newyorské E-Prix umístil na třetím místě a v pořadí jezdců se vyšvihl na druhé místo.
  • DS Techeetah opouští Spojené státy na druhém místě v pořadí týmů.
  • Jean-Éric Vergne nedokončil závod kvůli technické závadě.

Obhájce titulu to měl po startu ze sedmého místa velmi těžké. Antonio však ve správný okamžik aktivoval „Attack Mode“ a dostal svůj vůz DS E-Tense FE21 mezi nejlepší tři. „Pódium v USA je skvělý výsledek! Je to nejlepší způsob, jak tento víkend zakončit. Navíc jsem se vrátil na druhé místo v pořadí jezdců,“ usmíval se pilot týmu DS Techeetah. „Boj pokračuje a bude velmi vyrovnaný až do konce sezony. Rád bych poděkoval inženýrům a mechanikům stáje za skvělou týmovou práci! Včera jsme měli složitý den, ale tvrdě jsme pracovali, abychom dnes podali dobrý výkon.“ 

Jak byl první ze dvou závodů newyorské E-Prix pro Jeana-Érica Vergneho úspěšný, tak byl pro něj druhý smolný. „Ještě že už dnešek končí… Kvalifikace se mi nepodařila kvůli problému s elektřinou a nemohl jsem odstartovat kvůli dalšímu problému, který jsme zatím neidentifikovali. Tohle byl fakt špatný den,“ prohlásil francouzský jezdec, který však zůstává optimistou. „Náš vůz se tento víkend choval dobře a jsem si jistý, že se do Londýna vrátíme silnější. Nenasbírali jsme potřebné body, ale vše je ještě možné. Teď potřebujeme čas vše strávit a budeme připraveni zabojovat v posledních čtyřech závodech.“

To Thomas Chevaucher si vzal z dvojitého newyorkského závodu to pozitivní. „Z New Yorku odjíždíme se dvěma pódiovými umístěními ve dvou závodech. Jedno pro každého z našich pilotů, což je velmi pozitivní! DS E-Tense FE21 byl po celý víkend velmi rychlý, ale u vozu Jean-Érica jsme dneska zaznamenali dva technické problémy. Formule E je velmi náročný šampionát, kde záleží na každém detailu,“ uvedl ředitel DS Performance. „Pořadí je po dnešku stále velmi těsné a my jsme stále ve hře o titul týmů i jezdců. Boj bude pokračovat až do konce a jsme připraveni za dva týdny v Londýně zabojovat!“

Stejný názor sdílí Mark Preston, šéf týmu DS Techeetah. „Jsme rádi, že jsme víkend zakončili pódiovým umístěním Antonia. Udrželi jsme si tak dobré tempo před posledními závody. Klíčem k úspěchu v tomto šampionátu bude získávání bodů každý víkend. Antonio i Jean-Éric odvedli dobrou práci. Bude to těžká bitva, ale my jsme na ni připraveni.“

Stáj DS Techeetah je před závěrečnou částí sezóny v pořadí týmů na druhém místě. Na programu jsou nyní dva závody v Londýně 24. a 25. července a poté dva další v Berlíně 14. a 15. srpna.

DS TECHEETAH

Čínský tým Techeetah Formula-E se účastní mistrovství FIA ABB ve Formule E. Majitelem týmu je společnost Seca (Shanghai) Limited.

Pro sezónu 2018/2019 mistrovství FIA Formule E se Techeetah spojil s DS Automobiles a vznikl tým DS Techeetah.

CHINA MEDIA CAPITAL (CMC)

China Media Capital („CMC“) založil a řídí Ruigang Li, jedna z nejdůležitější osobností v oblasti provozního řízení a investic směřovaných do médií a zábavy v Číně i ve světě. CMC vytvořila a podpořila řadu nových vůdčích osobností v oblasti médií a zábavy, internetu a mobilních zařízení zahrnujících životní styl, film, televizi, hudbu, sport, zábavu, finanční média, finanční datové služby, online videa, smart TV, reklamu, sociální sítě, hry, online vzdělávání, e-commerce, O2O atd.

SECA

formule dsSeca se sídlem v Šanghaji je přední čínskou společností zabývající se řízením a marketingem sportu se specializací na reprezentaci sportovních talentů, organizaci akcí a vývoj obsahu. Mezi investory společnosti patří Holdings China Media Capital (CMC) a Yao Ming, člen Síně slávy NBA.

Martina Bedrnová

DS Brand Director

 DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí ztělesnit know-how francouzského luxusu v automobilovém odvětví.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření a milují nové technologie, snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3 Crossback, DS 7 Crossback, DS 4 a DS 9.

Značka DS Automobiles, která je dvojnásobným šampionem Formule E z let 2019 a 2020, stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod Označením E-Tense nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, l’expérience DS“ pro jedinečný zážitek z kontaktu se značkou DS.

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

 

Podobné příspěvky

Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally 2024 odštartujú v Českej republike

Redakce

Praha přivítá světovou sérii XTERRA

Redakce

Viktorka splnila podmínky radnice! Na Seifertce zůstane sportoviště

Redakce