Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Češi na šampionátu poprvé porazili USA

čeští softbalisté s výběrem USA

Skvělý týmový výkon, a hlavně přísun bodů předvedli čeští softbalisté s výběrem USA. V důležitém utkání na šampionátu na Novém Zélandu porazili silného soupeře 6:3 a na MS zaznamenali proti americkým hráčům vůbec první výhru. „Jsem na nás hrdý, že po prohře s Kubou jsme necítili žádnou lítost, zvládli jsme přijít a vyhrát,“ pochvaloval si Jaroslav Korčák, reprezentační trenér. Parádně se vedlo nadhazovači Michalu Holobrádkovi, který si připsal deset strikeoutů. Zároveň český tým předvedl dva homeruny. Nyní softbalové reprezentanty čeká Argentina a Filipíny.

Historická výhra: Češi na šampionátu poprvé porazili USA. Rozhodl skvělý skauting

čeští softbalisté s výběrem USANa Novém Zélandu konečně nevládlo zamračené a deštivé počasí. Slunečné podmínky přály českým hráčům, kteří se dokázali prosadit už v první směně. Úvodní bod dali po odpalu Vojtěcha Buchnera doprostřed hřiště. Následující směna rovněž začala skvěle – George Harris odpálil homerun. „Byl to na pomalý a vyšší nadhoz, cítil jsem se super. Měli jsme totiž dost důkladný skauting amerických nadhazovačů, který nám vycházel po celý zápas. Věděli jsme, co od nich čekat,“ prohlásil Harris z týmu Locos Břeclav.

Přitom v přípravných zápasech, který český tým svedl s americkými týmy začátkem roku, pravidelně prohrával. Navíc hráči USA na šampionátu jasně přehráli domácí tým. Do utkání s českými softbalisty nastoupili sebevědomě. „Přišlo mi, že nás trochu podcenili. Přišli na nás s nejslabším nadhazovačem, pak to postupně střídali,“ všiml si Harris, který ve třetí směně předvedl výborný zákrok v zadním poli, konkrétně skok „rybičkou“. Ve čtvrté směně si Češi připsali tři body, a to po odpalu za plot od kapitána Tomáše Kleina.

Nejlepší momenty zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=chyBd5gN7JU

čeští softbalisté s výběrem USAJsme hodně spokojení, že se nám podařilo předvést výkon, který jsme chtěli. Konečně se nám podařilo dát spoustu bodů, což v předchozích zápasech moc nešlo,“ dodal Michal Holobrádek, který většinu soupeřových hráčů zná z amerických turnajů, kam v létě pravidelně cestuje. „Dařilo se nám dobře mixovat nadhozy. Oni čekali, že budeme házet hodně padavé nadhozy, ale nám se dařilo je nachytávat na stoupavé a pomalé nadhozy. Zužitkovali jsme dobrou taktickou přípravu.“

Holobrádek odházel celý zápas, připsal si deset strikeoutů a USA povolil osm úspěšných odpalů. Ke konci se pokoušeli američtí hráči vedení českého týmu stahovat, v šesté směně dali dva body. Homerunem se prosadil Michael Lynch. „Nebyl jsem z toho zaskočený. Čekal jsem, že budou dobře pálit. Já se cítil dobře. Pomohlo mi, že jsem začínal. Mám rád, když mohu házet od začátku,“ dodal Holobrádek, který poté umožnil USA v poslední směně pouze bod a mohl se spoluhráči slavit.

Češi jsou tak stále ve hře o postup ze skupiny mezi šest nejlepších týmů světa.

V následujících dnech svedou souboje ještě s Argentinou a s Filipínami. „Čekají nás obhájci titulu, musíme do toho jít stejně jako proti USA. Filipíny tady hrají překvapivě dobře, budeme muset dělat dobrou poctivou přípravu,“ dodal Holobrádek.

Jiří Uhlíř

Podobné příspěvky

Deštivá ICZ RODOP jachtařská liga 2020

Redakce

The Best Sports for A Hard Workout

Ilja Hynek

Na Parukářce se koná třetí ročník Žižkovského pivobraní

Redakce