Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Český badminton bude spolupracovat s Thajskem

diplomacie-badminton

Nejrychlejší raketový sport už dlouhodobě ovládají asijské země. I proto se Český badmintonový svaz rozhodl významně začít spolupracovat s thajskou federací. Koncem srpna čeští zástupci podepsali v Bangkoku memorandum. „To otevře našim hráčům, trenérům a rozhodčím dveře do země, která patří mezi nejlepší na světě. Jsem za to moc rád,“ prohlásil Petr Martinec, předseda českého svazu.

Úspěch na diplomatickém poli

badmintonVýměnné programy, předávání zkušeností, posouvání se v technice, získávání informací a znalostí. Přesně v tomto duchu by se měla v budoucích měsících a letech ubírat spolupráce mezi vyspělou badmintonovou zemí z jihovýchodní Asie a Českou republikou.

Memorandum by mělo pokrývat všechny aspekty od  přípravy hráčů, přes tréninkové možnosti a bude se zaměřovat také na rozvoj rozhodčích a trenérů. Zároveň doufám, že vzájemná spolupráce bude mít prospěch pro obě badmintonové federace k dosažení dobrých výsledků v blízké budoucnosti,“ tvrdila Khunying Patama Leeswadtrakul, prezidentka thajské badmintonové federace a členka Mezinárodního olympijského výboru.

Memorandum bylo podepsáno v Bangkoku v Grand hotelu Arnoma za účasti thajských sportovních diplomatů a zástupců médií. „Během své jednodenní návštěvy jsem si prohlédl národní tréninkové centrum a jeho zázemí, které je na špičkové úrovni. Ačkoli jsou naše země od sebe tisíce kilometrů vzdálené, spojuje nás badminton a já věřím, že můžeme nastartovat úspěšnou dlouholetou spolupráci. Jedná se o významnou událost,“ dodal Martinec.

Thajsko má na patnáctém místě světového žebříčku Kunlavuta Vitidsarna, který se dostal do finále letošního mistrovství světa, a ve světové padesátce má celkem čtyři badmintonisty. V ženách v první desítce dokonce dvě hráčky.

Jiří Uhlíř

Podobné příspěvky

Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil týmu veze z Brazílie zlato!

Redakce

Snow, Sun, and some of the Best Skiing You’ve Ever Seen

Ilja Hynek

V Chorvatsku se uskutečnil 23.ročník České námořní rallye

Redakce