Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Dobrodružný výlet v Thajsku skončil světovým rekordem

Petr Hozák

Český ´waterman´ Petr Hozák zlomil loňský rekord na nejmenším plavidle současnosti – eFoilu. Během osmi hodin najel v Andamanském moři na eFoilu neuvěřitelných 170 kilometrů, což je o 50 kilometrů víc, než byl dosavadní rekord. Prkno s elektropohonem, bezdrátovým ovládáním a křídlem, jehož pomocí jezdec doslova létá nad hladinou ovládá již několik let a zájemce na něm učí v Itálii na Lago di Garda. O víkendu představí eFoil na veletrhu For Boat a Holiday World v pražských Letňanech.

Český surfař najel za den 170 kilometrů na eFoilu

Petr Hozák
Petr Hozák

Původně jsme si udělali s přáteli jen výlet, jel jsem na eFoilu a vždy jsme jen vyměnili baterii, kterou jsme nabíjeli na doprovodné lodi. Plán byl dojet se podívat až na pevninu Krabi, cestou se zastavit na ostrově Phi Phi a vrátit se zpět na ostrov Phuket. S pomocí aplikace v chytrém telefonu jsem si po celou dobu měřil ujetou vzdálenost. Celkový počet ujetých kilometrů se vyšplhal na 170 km. Tím jsme pokořili světový rekord. S sebou jsme měli šest baterií s tím, že jsme je museli cestou nabíjet pomocí připraveného generátoru na palubě lodi. Cestou jsem viděl několik létajících ryb, jednoho plachetníka a nespočet krásných míst. Počasí bylo perfektní, jen jsme zhruba třetinu cesty jeli v silném protivětru,“ upřesňuje Petr Hozák. Rekord padl 4. března 2023.

Petr HozákEFoil představí Petr Hozák také na víkendovém For Boat a Holiday World, kde ho mohou zájemci potkat. „Efoil je prkno s elektrickým pohonem, na kterém se díky hydrodynamice vznesete nad vodní hladinu a zažijete tak opravdu mimořádný pocit, který spojuje surfování a létání. Navíc se to naučíte během několika minut. To prostě musíte vyzkoušet,“ popisuje zážitek světový rekordman.

 

Petr Hozák

www.yourwave.cz

Podobné příspěvky

Čeští surfaři začínají bojovat o olympiádu

Redakce

3. Dostihový den – Jarní cena čtyřletých klusáků již dnes od 14 hodin ve Velké Chuchli 

Redakce

König pojede o víkendu v rozžhavené Itálii

Redakce