Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
cyklistika Sport

DOMÁCÍ SEZONA VYVRCHOLÍ V SOBOTU V KOLÍNĚ

cyklokros

DOMÁCÍ SEZONA VYVRCHOLÍ V SOBOTU V KOLÍNĚ

kolin-cyklokros-2007Pravidelně sleduje cyklokrosové šampionátu prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek a chybět nebude ani tentokrát. „Jezdím na cyklokros pravidelně a ten letošní je navíc v mém rodném městě. Kolínští pořadatelů se vždy organizace zhostí na výbornou a chtěl bych poděkovat městu Kolínu, že cyklokros a všeobecně cyklistiku podporuje,” zdůraznil Petr Marek.
Petr Balogh, předseda cyklokrosové komise ČSC, poukázal na to, že šampionát se měl původně uskutečnit v Uničově, ale vzhledem ke koronavirové pandemie tamní pořadatelé jeho organizaci odřekli. „A Kolín nám vytrhl trn z paty za což místním organizátorům, hlavně panu Slavíčkovi, děkuji.” Balogh také zrekapitulovat již skončená seriál Toi Toi Cup 2021. „Máme neuvěřitelné štěstí, že firma Toi Toi nás podporuje již patnáct let a musím ta to poděkovat především panu Svobodovi. Velmi mě těší, že Toi Toi Cup se objel celý a dokonce ve všech kategoriích. V roce 2021 na něm startovali jezdci z 15 států a celkem se postavilo na start 3264 jezdců a jezdkyň,” vyzdvihl Petr Balogh a poukázal na to, že vše již táborští organizátoři směřují k mistrovství světa v roce 2024, které se pojede na jihu Čech.
Tomáš Paprstka
Tomáš Paprstka

Vedoucí odboru školství, kultury a sportu města Kolín Petr Kesner poděkoval ČSC, že pořadatelství přidělil jejich městu. „Věřím, že to bude důstojné vyvrcholení sezony a chtěl bych poděkovat oddílu a panu Slavíčkovi, že to zvládají tak dobře. Pro město je velice dobrá reklama a věřím, že kolínští jezdci naváží na slavného Miloše Fišeru a třeba již letos získají titul.”

Ředitel závodu Jan Slavíček poukázal na to, že když na pořadatelství kývl, tak si ani neuvědomil jaké problémy to přinese. „Tím nejdůležitějším je, že na přelomu roku je to moc složité z hlediska financování. Ale vše je zabezpečeno dobře a šestnáctý velký závod v Kolíně bude dobrý. Kolín je sportovní město a my získali zázemí na atletickém stadionu a na závody vždy chodí dobrá divácká kulisa. Letos navíc využijeme i víceúčelovou sportovní halu, kde po skončení závodů bude slavnostní vyhlášení nejlepších. Trať je standardní, prakticky stejná jako v minulých letech. Rozhodovat bude nejspíš výjezd ze stadionu, kde jsou umělé překážky a potom stav trati v písčitých pasážích. To určí počasí těsně před závodem,” zdůraznil Jan Slavíček.

kolin-cyklokros-2007Velice pozorně bude sledovat průběh šampionátu vzhledem k blížícímu se mistrovství světa pochopitelně i reprezentační kouč Petr Klouček. „Hrubou představu kdo by do Ameriky měl jet máme. Mistrovství světa se pojede ale na zcela jiné trati jak v Kolíně, ale svou roli domácí mistrovství hrát bude,” řekl Petr Klouček.

Máme velice dobré juniorky, slušně jezdí i  junioři. V kategorii U23 se ukazuje ve velmi dobrém světle Kristýna Zemanová a Matěj Stránský, jezdcící v této kategorii prvním rokem, se pohybuje do pěti v redukovaném pořadí. Bohužel v elite máme jen Kateřinu Nash, které na MS pojede a z mužů pravidelně jezdí závody Světového poháru jen Michael Boroš a jeho forma jde nahoru. Na domácí mistrovství se těším a trať nahrává tomu, že se asi bude jezdit ve skupině. Boroš přestoupil do týmu Elkov Kasper a snad pojedou i bratři Adam a Jakub Ťoupalíkové ze stejného týmu, dalšími favority by měli být domácí Tomáš Paprstka a vepředu by se měl pohybovat i Matěj Stránský,” naznačil okruh medailových adeptů Petr Klouček, který prozradil že na MS do USA by měli jet 13 závodníků.

Foto: Zdroj- http://www.cyklokroskolin.cz/rok2007

Podobné příspěvky

Vojtěch Řepa z Topforex Lapierre mistrem

Redakce

PUMA PODEPISUJE SMLOUVU SE SPRINTERKOU JULIEN ALFRED

Redakce

Překvapilo mě, kolik lidí v Praze běhá

Redakce