Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport Sport

DS vysílá na ECO energy Rally Bohemia 2021 rovnou dva elektromobily DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Posádka Zdeněk Trnka se Zdeňkem Smolíkem úspěšně reprezentovai DS Automobiles již při loňském ročníku ECO energy Rallye Bohemia 2020

Již o tomto víkendu, 9. -11. července 2021, se uskuteční v Mladé Boleslavi 48. ročník Rallye Bohemia. Součástí podniku SONAX Mistrovství ČR rally soudobých a historických  automobilů  bude Mezinárodní  pohár pořadatele s názvem Česko Slovenská trofej elektromobility – Rally pravidelnosti v ECO energy Rallye Bohemia.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

K účasti  v této ECO energy Rallye Bohemia budou připuštěna vozidla v kategorii nulové emise – elektro, elektro-vodík, vodík a ostatní vozidla s nulovými emisemi. Druhou kategorií budou hybridní vozidla.

DS vysílá na ECO energy Rally Bohemia 2021 rovnou dva elektromobily

DS3 CROSSBACK E-TENSENa seznamu přihlášených je celkem 23 posádek. Mezi nimi jsou dvě dvojice týmu DS Automobiles – STK Okříšky RT. Se startovním číslem 7 pojede posádka  Zdeňků – Trnky a Smolíka, druhou s číslem 8 budou tvořit Zdeněk Mirovský a Aleš Chadim. Obě budou startovat s továrními  vozy DS3 CROSSBACK E-Tense v Kategorii I – elektro.  Jedná se o vozy francouzského výrobce DS Automobiles, který zahájil výrobu osobních vozů DS v roce 2014.  Na poli motoristického sportu se automobilka prezentuje v Mistrovství světa FIA Formule E, kde se  jezdci našich týmů stali světovými šampióny posledních dvou ročníků.

ds3 motorStart ECO energy Rallye Bohemia bude oproti klasické Rallye Bohemia již dnes, tj. ve čtvrtek v 17.00 hodin na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi a ještě téhož dne bude připraven pro posádky jednokilometrový sprint na letišti v Hoškovicích. Celkově budou absolvovat 22 zkoušek pravidelnosti. Po účastnících  republikového šampionátu ostré Rallye Bohemia 2021, můžou diváci vidět vozidla ECO energy Rallye Bohemia v pátek 9. července na autodromu Sosnová, v sobotu po druhých průjezdech rychlostních zkoušek RS7 Chloudov, RS8 Bzí a RS9 Radostín. V neděli se před kompletním startovním polem představí na  závěrečném okruhovém testu v Mladé Boleslavi s názvem Staroměstská zkouška. Ostatní zkoušky, kterých bude celkem ještě 17,  jsou připraveny pouze pro ECO energy Rallye Bohemia . Celkově budou posádky absolvovat  375,92 km měřených úseků, což bude 55 % ze stanovené  délky trati,  která bude mít 689 km.  

Na slavnostní cílovou rampu vozidla na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi dorazí v neděli 11. července 2021 ve 13:30 hodin, po které bude určitě dost času  prohlédnout si vozidla hodně zblízka a seznámit se technickými vlastnostmi těchto vozů.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE:

DS3Výkon:

Díky 100 % elektrickému motoru nabízí hbité a pohodlné řízení:

  • motor s výkonem 100 kW (136 k) a točivým momentem 260 Nm (dostupné od 0 km/h) pro okamžitou reaktivitu;
  • tichý motor a nulové vibrace;
  • zobrazení fungování pohonu v reálném čase na středovém panelu

Je vybaven baterií o kapacitě 50 kWh. Ta umožňuje dosáhnout dojezdu až 320 km podle certifikačního protokolu WLTP a 430 km podle NEDC.

Tepelná regulace cirkulací kapaliny spojená s chladicím okruhem kabiny umožňuje rychlé dobíjení, optimalizovaný dojezd a vyšší životnost baterie. Baterie má záruku 8 let nebo 160 000 km se zbývající kapacitou 70 %.

DS Automobiles: Martina Bedrnová

www.dsautomobiles.cz

O SPOLEČNOSTI DS AUTOMOBILES

DS3Poháněna avantgardním duchem a podpořena výjimečným dědictvím vozu DS z roku 1955, má společnost DS Automobiles, která zahájila svoji činnost v roce 2015, za cíl ztělesnit francouzský luxus v automobilovém průmyslu. DS Automobiles je prémiová značka skupiny PSA.

DS 3 ParisModely DS druhé generace navržené pro zákazníky, kteří hledají osobitý výraz a touží po nejnovějších technologiích, kombinují propracovanost a pokročilé technologie. S SUV vozy DS 7 CROSSBACK a DS 3 CROSSBACK představuje značka DS řadu šesti světových vozidel, všechna nabízená v elektrifikovaných verzích pod značkou E-TENSE.

Pro své náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program „ONLY YOU“, exkluzivní servisní program pro jedinečný zážitek se značkou.

Značka DS, která působí ve 35 zemích, vytvořila a rozvíjí exkluzivní distribuční síť zahrnující 400 prodejních míst DS STORES a salonů DS SALONS po celém světě.

Všechny novinky DS můžete sledovat na www.DSautomobiles.com @DS_Official

 

 

 

 

 

 

 

Podobné příspěvky

Za měsíc startuje ČEZ Inovační maraton s výhrou 50 000 korun

Redakce

PUMA slaví 75 let a hledá stejně zkušeného běžeckého kapitána

Redakce

Peugeot 9X8 bude mít závodní premiéru v Monze

Redakce