Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Jiné sporty Reportáže Sport Zprávy z Prahy

Gibu Fight Night 2 – dobojováno!

Včerejší večer nebyl jen ve znamená Mikuláše, ale také ve znamená bojů a to konkrétně Muay Thai, K1 a boxu. Gibu fight night 2 se odehrála v Tipsport areně v pražských Holešovicích. Aréna se plnila postupně, nakonec byla téměř zaplněná. Přítomen byl i Daniel Landa, Riku Immonen a nechyběl ani Peter „The Dutch Lumberjack“ Aerts.

První zápas, který se odehrál ještě před oficiálním začátkem, byl zápas amatérských bojovníků. Krátce po 19. hodině byl vyhlášen oficiální start akce. Jako první nastoupili do ringu Jan Trlida a Pavel ‘Henry’ Heinrich v kategorii K1, kdy oba čeští bojovníci předvedli perfektní výkon. Na body 3:0 však nakonec vyhrál Henry. Jediný box večera předvedl Zdeněk ‘Gauny’ Pernica a Fatih Ozkan z Nizozemska. Gaunymu v 3. kole už značně docházely síly, ale i tak nakonec vyhrál na body. První Muay thai převedla česká dvojice Daniel Vítovec a Matěj Peňáz. Pro Vítovce nebyl tento zápas šťastným, na obličeji se mu objevila tržná rána, se kterou bojoval dál, nevzdával se, ale nakonec byl ze zápasu vyloučen a zvítězil v tomto boji zaslouženě Matěj Peňáz.

Gibu Fight Night 2

Následovala další K1 v řadě, tentokrát se uvedli Martin Gaňo a Warren Stevelmans. Gaňo měl v hledišti velkou základnu svých obdivovatelů, kteří Martina hnali dopředu. Zdálo se, že Gaňovi, mimo jeho skvělou fyzickou kondici, hecování od fanoušků pomohlo a stal se v tomto boji vítězem 3:0 na body. Po zápase Gaňo vs. Stevelmans se diváci dočkali prvního KO a to v zápase Lukáš ‘Fuki’ Dvořák vs. Cheick Sidibé, bojovník z Francie. Lukáš Sidibého nešetřil, pálil jednu ránu za druhou a cena vítěze mu právem patří. Jeden z nejočekávanějších zápasů večera byl boj mezi Ondřejem ‘Spejbl’ Hutníkem a Janoschem Nietlispachem (CH). V loňském Gibu fight night Hutník dostal KO a odešel tenkrát jako poražený. Letos do Spejbla dávali fanoušci veškeré naděje a Spebjl zvítězil. Vyzdvihnout však musíme i výkon Nietlispacha, Ondřej Hutník do něj šel neskutečnými ranami, několikrát to už vypadalo, že Spejblova rána bude pro Janosche konečná, ale Janosch se nedal a udržel se až do posledního kola.

Stejně jako Ondřej Hutník a Janosch Nietlispach i dvojice Luboš Raušer a Mantas Rimdeika z Litvy měli kategorii K1. Tyto bojovníci byli téměř vyrovnaní co se proher, vítězství, remíz i KO týče a tak se výsledek nedal dopředu odhadnout. Nakonec, po velkém a krásném boji zvítězil litevský Rimdeika. Velkou základnu fanoušků měl u stolů slovenský borec Vladimír Moravčík, který do ringu nastoupil s Matoušem Kohoutem. Matouš bojoval statečně, na vítězství to však nebylo a Moravčík vyhrál s velkým náskokem, 3:0 na body. V kategorii Muay thai jsme zůstali i nadále, když se v ringu předvedli Čech Jiří Žák a Daniel Forsberg z Finska. Žák měl zhruba o polovinu víc zápasů za sebou, takže by se dalo i říct, že v ringu má víc zkušeností, ale nehodilo by se podceňovat finského bojovníka, který nakonec ukázal, že počet zápasů není rozhodující a vítěznou trofej zvedl na konci zápasu nad svou hlavu, která s ním putovala následně do Finska.

Posledním zápasem, snad i nejočekávanějším a pro diváky nejvíce atraktivním, byl boj mezi Tomášem Hronem a Američanem Mighty Mo. Mighty vypadal v ringu dost nebezpečně, ale Hron se nenechal zastrašit a na Mightyho nastoupil od první chvíle velmi tvrdě. Mo si po chvíli stěžoval na bolest, kterou nakonec překonal a vrátil se opět do středu ringu, avšak zanedlouho se scénář opakoval. Několikrát se ocitl po ráně od Tomáše na zemi. Snažil se několikrát vstát, což se mu povedlo, avšak Tomáš Hron nečekal, pral do něj jednu ránu za druhou a nakonec odešel jako vítěz, když Mightymu věnoval tvrdé KO.

Večer to byl dlouhý, trval zhruba 5 hodin, avšak zápasy byly skvělé, bojovníci do toho dávali v ringu všechno a nikdo z nich se rozhodně nemá za co stydět. Snad se budeme moct těšit na další ročník Gibu Fight Night v roce 2016.

 

Podobné příspěvky

Skautský institut otevírá nový veřejný prostor na pražské Kampě

Redakce

Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová dnes začíná závodit v Ománu.

Redakce

Škola na odstřel?

Redakce