Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

IBF Super World Championships Dubai 2021 a zisk medaile

Medaile trojice

Mistrovství světa v bowlingu IBF Super World Championships Dubai 2021, které se koná s v Dubaji ve Spojených arabských emirátech se včera přepisovala historie českého sportovního bowlingu.

Česká republika získala  medaili na Mistrovství světa a dokázala se tak prosadit  mezi  světovou špičkou na Mistrovství světa v bowlingu

Česká republika získala historicky první medaili na Mistrovství světa v tomto sportovním odvětví. Po několik cenných kovech z evropských šampionátů se naši nadějní hráči dokázali prosadit i mezi kompletní světovou špičkou. Stalo se tak v soutěži trojic mužů, kde bylo díky novému formátu možno hráče prostřídávat, a tak se do bojů o medaile zapojili všichni naši hráči, tedy Jan Macek, Ondřej Mlynář, Jaroslav Lorenc i junior Lukáš Jelínek. Hned od úvodních her v kvalifikaci naši reprezentanti nastavili laťku hodně vysoko, když ještě do sedmé hry (z celkových deseti) drželi průběžnou první příčku. Nakonec z toho bylo i tak senzační druhé místo a dobré postavení pro další hry. V nastoleném tempu naši hráči pokračovali i nadále, když hladce prošli i z osmifinále a zanechali ve své skupině tak za sebou výběry Německa, Filipín i Kataru. Od medaile nás tak dělilo již jen čtvrtfinále, ve kterém nás čekala Kolumbie. V nervy drásajícím zápase, kdy šlo o každý dohoz a každou kuželku však naši hráči dokázali zvítězit, a tak si zajistili postup do semifinále a s tím spojenou medaili (o třetí místo se nehraje a získají je oba poražení semifinalisté.

V semifinále narazíme na jedny z favoritů, švédské trio, ale favorité hrají i ve druhém semifinále, velesilný tým USA.  O tom, jakou medaile naši reprezentanti nakonec vybojují, se rozhodne v neděli, přímo na výstavišti Dubai Expo, kde organizátoři připravili bowlingové dráhy výhradně na medailové zápasy v hale s kapacitou 5 000 diváků.

Karel Vopička, prezident České bowlingové asociace, tento senzační úspěch glosoval: „Včera, po vynikajících výkonech našich v soutěži jednotlivců, tady zaznělo, že světová medaile je jen otázka času. Že to ale bude méně než 24 hodin, nečekal asi nikdo. Kluci hráli od začátku sebevědomě, věřili si na všechny soupeře a jasně ukázali, že s nimi musí počítat nejen evropská bowlingová scéna, ale už i ta světová. Navíc mládí všech našich reprezentantů dává velké naděje i do budoucna, kdy by se bowling měl stát i olympijským sportem (na OH v Los Angeles 2028). Držíme palce dál, naši ještě neřekli poslední slovo.”

 Šampionát bude také pokračovat dnes a zítra soutěžemi mužských, ženských a smíšených týmů. O dalších výsledcích našich reprezentantů Vás budeme informovat.

https://bowling.sport/

Eva Skořepová

PR manažerka České bowlingové asociace

www.czechbowling.cz

Podobné příspěvky

Livigno v srdci italských Alp: Jistota i pro jarní lyžování

Redakce

Windsurfaři ve Viganji

Redakce

Mladí squashisté opanovali Prahu

Redakce