Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Jezdec světového poháru na Jetsurf Matyáš Kulich pomáhá dnešní mládeži a motivuje k pohybu

výstavba Pumptrack

Matyáš Kulich, je velmi úspěšný český sportovec. Teprve dvacetiletý mladík má za sebou úspěchy jak v adrenalinovém letním a velmi moderním sportu Jet surf tak v minulých letech v rámci snowboard crossu. 

Matyáš KulichJezdec světového poháru na Jetsurf Matyáš Kulich pomáhá dnešní mládeži a motivuje k pohybu

V pouhých 14 letech přišel Maty (jak si nechává říkat) s nápadem výstavby Pumptrack (uměle vytvořený okruh pro jízdu na skateboardu, kole či bruslích, který je tvořený umělým klopením a zvlněním terénu) pro širokou veřejnost v blízkosti jeho domova na sídlišti v Modřanech.

 

Projekt byl tak úspěšný, že získal v roce 2017 podporu MHMP a MČ P12 díky čemuž se zahájila výstavba Matyho pumptracku.

Ač to může znít sebe více dokonale, ne vše se potkává s podporou a radostí okolí. Sousedské vztahy jsou vždy komplikované, a to se projevilo i při výstavbě na sídlišti v Modřanech. Kdy jen díky jedné nepřející osobě byl zahájen soudní spor z důvodů dojmu vysoké hlučnosti a rušení klidu. Nicméně v září letošního roku zamítnutím žaloby se situace kolem Pumptrack vyjasnila a tím se opět na jaře příští roku otevře široké veřejnosti a zejména mládeži. Mimo jiné se veřejnost může těšit, že pumptrack bude zrekonstruovaný a nabídne mnoho vychytávek.

 Jarmila Wood, MBA

Founder & CEO

Podobné příspěvky

Peugeot je již 37. rokem partnerem French Open

Redakce

Synchronized Skydiving is More than a Sport. It’s an Art Form.

Ilja Hynek

14.5. Velká Chuchle – Cena Pražského magazínu startuje v 15 hodin 

Redakce