Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Jiné sporty Sport

Karty Prague Fight Night odtajněny! Sportovní hala Královka 27.6.2019

Kincl bude čelit italské mlátičce, Buchingera čeká nepředvídatelný sok.

Praha, už 27. června se ve Sportovní hale Královka odehraje první galavečer nové české zápasnické senzace Prague Fight Night v unikátním formátu kombinujícím MMA a K-1. Fanoušci s napětím očekávali, kdo se stane soupeřem tuzemských legend, mezi kterými nechybí Patrik Kincl či Ivan Buchinger. A karty nyní byly odtajněny! Fakt, že se proti nim do ringu postaví světový výkvět obou disciplín, znamená, že kdokoliv z našinců bude muset překonat nejen soupeře, ale hlavně sama sebe. Obzvláště když mluvíme o jménech jako Mattia Schiavolin nebo Roman Avdal.

Pořadatelům se bez debat podařilo pro první akci, náklady na jejíž produkci i odměny zápasníků byly uhrazeny předem, sehnat úctyhodné bojovníky. Jedním z nich je právě čtyřiatřicetiletý Ital Mattia Schiavolin, přezdívaný Aittam, který se postaví proti Kinclovi. Ten má na svém kontě neuvěřitelných 15 výher, ve světle čehož se 2 prohry jeví jako naprostá banalita.

Český šampion tak bude čelit kariérní výzvě, o jejíž náročnosti svědčí už jenom umístění statného Itala v žebříčku. V něm drží o celých 20 míst lepší příčku než Patrik Kincl, a v závěsu nechává i tak nadějné adepty jako je Makhmud Muradov. Bijec z Čech bude muset maximálně zužitkovat veškeré znalosti a praktiky, které se do něj pokoušel během výcviku dostat prestižní American Top Team. Schiavolin ale už v řadě světových turnajů ukázal, že nezná strach a pokud dostane příležitost, slupne Patrika jako malinu.

Ivana Buchingera čeká spíše vstup do neznámých vod. Karta mu jako soupeře určila nadějného ruského zápasníka Romana Avdala. Vzhledem k jeho věku a krátké kariéře je pro každého soupeře oříškem jeho strategii a slabá místa předem odhadnout. Jedno je jisté, porazit Avdala nebude lehké. O tom už svědčí samotné výsledky poslední řady zápasů, kterých se zúčastnil.

Ve věku pouhých 25 let má na kontě 13 vítězství. S Buchingerem ale může narazit – od osudového zápasu s nepřekonatelným a monstrózním Conorem McGregorem se veze tento protřelý Slovák na vlně úspěchu, kterou rozhodně nebude chtít zastavit na pražské Královce. Diváky čeká souboj již ostříleného pardála s nadějným adeptem v zácviku. Výsledek se ani nesnažíme odhadovat.

Zvučnými jmény se může pyšnit i druhá sekce tohoto unikátního formátu inspirovaným asijskými zápasy ONE Championship. Specifický je právě v tom, že neponechává stranou ani zápasníky kickboxerské disciplíny K-1. Kvůli zranění se bohužel nemůže zúčastnit původně oznámený Daniel Škvor, zastoupí jej ale samotný král české K-1 Luboš „Muay Thai“ Raušer. Několikanásobný držitel titulů mistra světa i Evropy bude jistě důstojným náhradníkem, který Královce vyrazí dech svými schopnostmi v oblasti martial arts.

Dva výše zmíněné fighty jsou bezpochyby hlavními taháky večera. Bylo by ale lehkovážné se domnívat, že se jimi nabitý program vyčerpává. S napětím očekáváme i čistě český duel Adama Šindeláře a Jana Širokého, který zde premiérově přestupuje na vyšší váhovou úroveň. Šindeláře ale hřeje podpora a mentoring legendárního Petra „Monstera“ Knížete.

Dalšímu tuzemskému bijci Jakubovi Bahníkovi los také přiřadil zahraničního soupeře – ukrajinského rodáka Ivana Vulchina. Proti sobě budou bojovat poprvé. Neméně zajímavý bude jistě i duel mezi Danielem Brunclíkem a Litevcem Mantasem Žukauskasem. Shoda náhod tomu chtěla, že každý z této dvojice bude na Královce bojovat se svým vlastním trendem – zatímco Brunclík, který v nedávné době zaznamenal první vítězství po třech prohraných zápasech, se bude usilovně snažit na tento úspěch navázat, Žukauskas, který naopak po třech výhrách utrpěl první porážku, udělá vše, aby se toto selhání neopakovalo.

Prague Fight Night se uskuteční 27. června 2019 v pražské Sportovní hale Královka. Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím prodejního portálu Ticketportal.cz. Více o akci se dozvíte prostřednictvím Facebookové stránky https://www.facebook.com/Praguefn/ nebo na internetových stránkách www.praguefn.cz.

Podobné příspěvky

Pražská Markéta plná překvapení

Redakce

Peugeot je již 37. rokem partnerem French Open

Redakce

Emirates navazuje globální partnerství s NBA

Redakce