Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Jiné sporty Sport

Klusácké dostihy se konají v Praze od dubna pravidelně každý měsíc

dostihy 2018 Praha Chuchle

O poslední dubnové sobotě 28.4. bude zahájena letošní česká klusácká dostihová sezóna, v jejímž průběhu se uskuteční nejméně 8 dostihových dnů na Dostihovém závodišti v Praze 5 – Velké Chuchli. Příznivci tohoto krásného dostihového sportu si tak pro první období letošního roku zapíší do svých kalendářů sobotní odpoledne 28.dubna, 26.května, 9.června a 7.července.

V letošním roce se menší počet dostihových dnů uskuteční na klusáckém závodišti v Bravanticích u Ostravy, převaha letošních klusáckých dostihů se poběží na tradičním závodišti v Praze – Velké Chuchli, kde se běhají jak cvalové tak klusácké dostihy.

A to včetně Českého klusáckého derby, vrcholu každé dostihové sezóny v tradičním termínu na začátku září, který se tak vrací do Prahy po pěti letech.

První dostihy začínají 28.dubna

dostihy 2018 Praha ChuchlePři zahajovacím klusáckém dostihovém dni 28.dubna bude hlavním dostihem Velká dubnová cena Magistrátu hlavního města Prahy jako výraz velkého poděkování hlavnímu městu Praha, které letos opět klusáckému sportu finančně pomohlo zásadním způsobem, a to ve větším objemu než v předcházejícímu období.

Bez této finanční podpory hlavního města by nebylo možné letošní klusáckou dostihovou sezónu vůbec uskutečnit. Dalším dostihem zahajovacího dne bude Cena Pražského zpravodaje, věrného mediálního partnera České klusácké asociace, která klusácké dostihy v Praze pořádá již 28.rokem.

Úvodním dílem seriálu dostihů pro plemeno francouzský klusák bude pak dostih Trotteur Francais I., zajímavostí přitom je, že většinovým sponzorem tohoto dostihového seriálu je francouzská autorita LeTrot, která významnou měrou podporuje české dostihy pro francouzské klusáky a také český chov francouzského klusáka již třináctým rokem.

Již samozřejmostí je vstup na klusácké dostihy zdarma.

Nato Dream – americký hřebec

dostihy 2018 Praha ChuchleVelké očekávání v sobě skrývá první český start v zimě importovaného amerického hřebce, devítiletého tmavého hnědáka Nato Dream (US), který obohatil tochovickou stáj rodiny Volfových. Je to nejrychlejší klusák, který kdy startoval na české půdě, doprovází ho úctyhodný osobní kilometrový rekord 1:10,6, a zatím vydělaných téměř 6 mil. Kč na dostihových výhrách.

Poprvé by se měl ukázat klusáckým fanouškům právě 28.dubna, souboj s naší klusáckou elitou ho pak čeká 26.května ve Velké ceně primátorky hlavního města Prahy – právě vítěze tohoto dostihu loni paní primátorka osobně dekorovala a věříme, že v letošním roce tento slavnostní ceremoniál zopakuje.

Narození hříbátek

Zjara vždy přitahují pozornost čerstvě narozená hříbátka, která se navzdory delší zimě u nás rodí již dva měsíce. Letos mezi nimi výrazně početně převažují klisničky – na přiložených fotografiích se předvádí Janinka Misi z chovu JUDr.Šímy na Šumavě a jedna z našich nejmladších klusaček Easy Winner z chovu Z.Škobise v jihočeských Nemějicích.

Na všechny tyhle přírůstky se můžeme za dva roky těšit na dostihové dráze v Praze – Velké Chuchli a o jejich dostihových úspěších se jistě dočtete na stránkách Pražského zpravodaje.

Věříme, že naše úspěšná spolupráce s Pražským zpravodajem bude nadále pokračovat, a že se tedy na stránkách těchto novin bude moci veřejnost i nadále informovat o aktuálním dění v českém klusáckém dostihovém sportu. 

Podobné příspěvky

Herec Petr Čtvrtníček se proháněl po Vltavě. Na prkně a v trenýrkách!

Redakce

V Mostě testovaly závodní kamiony už i první zahraniční týmy  

Redakce

Autodrom Most přivede na sever Čech sérii NASCAR

Redakce