Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport Sport

Již tento víkend hostí mostecký autodrom závod mistrovství světa superbiků

moto GP

Dlouhé čekání i náročné přípravy se chýlí ke konci. Již tento víkend 6.- 8. srpna zažije Česká republika motoristickou událost roku. Stane se jí premiérový závod mistrovství světa superbiků, který bude hostit mostecký autodrom. Diváci se mohou těšit na špičkové výkony zahraničních i domácích jezdců na nejrychlejších sériově vyráběných motocyklech a pravděpodobně i na nový traťový rekord.

Největší motoristická show sezóny již tento víkend!

Oliver KönigMostecký závod bude šestým v pořadí letošního kalendáře WorldSBK. Na autodrom se sjedou jezdci všech tří tříd a startovní pole rozšíří i účastníci evropského poháru Yamaha R3 bLU cRU. Ve třídě WorldSSP300 se fanouškům představí dva čeští jezdci šampionátu: Petr Svoboda a Oliver König. K nim přibyla pětice jezdců s divokou kartou. V královské kubatuře WorldSBK to bude Karel Hanika na Yamaze, mezi borci ve třídě WorldSSP dostali šanci zazářit Ondřej Vostatek a Jiří Mrkývka a v nejnižší kategorii WorldSSP300 poměří se špičkou síly Filip Feigl a Matyáš Červenka.

Pro bezpečnost jezdců i diváků bylo nutné na trati provést několik úprav, které si vyžádaly investice ve výši 15 milionů korun. Týkaly se zejména povrchu, svodidel, únikových zón, ale také obrubníků a dalších prvků. Takto vyladěný okruh nyní slibuje opravdu špičkové výkony, a proto se očekává i pokoření traťového rekordu.

okruh-mostPro mostecký okruh, region, i celou Českou republiku znamená nadcházející závod velkou pozornost celého světa. Mnozí z jezdců i diváků dorazí do Mostu úplně poprvé. Na všechny, kteří se rozhodnou zažít jedinečnou atmosféru závodu mistrovství světa na vlastní kůži, čeká vedle adrenalinového klání nejrychlejších sériových motocyklů i bohatý doprovodný program. Ten láká na Paddock show, rozhovory s nejlepšími jezdci, vystoupení stunt ridera Martina Krátkého, leteckou show akrobatického pilota Petra Kopfsteina, nebo premiérovou zastávku Roadshow 13:minut od BESIPU.

Oliver KönigPro fanoušky jsou připraveny i kempy a dostatek parkovacích kapacit. Město také zřídilo velké tábořiště na nedalekém Hipodromu. Návštěvníci budou muset při vstupu standardně předložit test, případně potvrzení o očkování nebo prodělané nemoci covid-19. Ti, kdo nevyužijí možnost zakoupit zvýhodněné vstupné v předprodeji, si budou moci zakoupit vstupenky také na místě.

Další praktické informace najdete na webu www.superbike-most.cz.

Radek Laube | PR manažer a tiskový mluvčí společnosti AUTODROM MOST

Podobné příspěvky

Jean-Éric Vergne a DS Automobiles získali ve Valencii důležité body

Redakce

Velká cena Prahy to je týmové mistrovství ČR v jachtingu

Redakce

V neděli 24. května bude zahájena dostihová sezóna 2020 v Chuchle Areně Praha

Redakce