Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Lions oplatili Gladiators porážku z Czech Bowlu

Americky-FOTBALL

Ve 2. kole Snapbacks ligy zvítězili Prague Lions v repríze loňského finále na hřišti Vysočiny Gladiators 35:19. Gladiators se v průběhu zápasu museli obejít bez svých klíčových opor útoku, running backa Jana Dunovského a amerického quarterbacka Ryana Pahose.

Quarterback Pahos zápas nedohrál

V úvodu zápasu dokázali domácí Gladiators potrestat chybu soupeře. Obránce Martin Kulha dokázal vytrhnout míč quarterbackovi Lions Shazzonovi Mumphreymu a Gladiators se tak dostali do útoku hluboko na polovině soupeře. Zisk míče dokázal útok domácích přetavit v úvodní touchdown zápasu, když quarterback Ryan Pahos našel na levé straně volného Vojtěcha Mašitu.

Útok Lions se i ve svém druhém zápase pomalu rozjížděl, a tak se na míč velmi rychle dostali Gladiators. Ti ve svém dalším útočném tažení přišli o svou oporu Jana Dunovského, který ze hřiště odkulhal a do zbytku zápasu již nezasáhl.

Stejně jako proti Ostravě se útok Lions rozjel na konci prvního poločasu. Nejprve Mumphrey doběhl s míčem na polovinu soupeře a následně přesným passem našel uprostřed endzóny nikým nebráněného Josefa Janotu. Jeho 28yardový touchdown vyrovnal skóre na 7:7.

“Obrana znovu začala zápas dobře a naopak útok začal pomalu. Do dalších zápasů musíme najít způsob, abychom začali rychleji,” hodnotil úvod zápasu hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Také Lions dokázali využít chyb soupeře. Gladiators na 4. down chtěli odkopávat míč ze své poloviny, ale míč se při odkopu podařilo Lions zablokovat a útok Pražanů tak dostal míč v blízkosti endzóny soupeře. Krátce na to Mumphrey našel po levé straně Lukáše Kadlece, který touchdownem navýšil skóre na 14:7 pro Lions.

Gladiators před koncem prvního poločasu ještě dokázali snížit skóre dvěma field goaly. Pár vteřin před koncem poločasu poslali Lions do obrany svého quarterbacka Mumphreyho. Navzdory tomu se díky dlouhému passu Pahose na Mašitu a následně na Davida Caltu podařilo přiblížit na vzdálenost pro field goal a Gladiators přesným kopem na branku snížili na poločasové skóre 13:14.

Také ve druhém poločase Lions potrestali chybu domácích při odkopu. Domácí Petr Čermák nezpracoval špatnou rozehrávku a obrana Lions ho složila na zem pouhý 1 yard od vlastní endzóny. Lions hned v následující akci skórovali touchdown po běhu Adama Žouželky.

Gladiators dokázali na rychlý touchdown ve druhém poločase odpovědět, když Pahos našel přesným passem v rohu endzóny Davida Caltu.

Ve zbytku zápasu ale museli domácí řešit další zdravotní trable. Po Dunovském nedohrál zápas ani quarterback Pahos. Bez své zahraniční posily se útok Gladiators nedokázal posouvat po hřišti. “Ve sportu jsou vždy zranění a mrzí mě to. Snad bude Ryan v pořádku do zbytku sezony,” uvedl na adresu Pahose trenér Lions Harrod.

Lions pokračovali v útočné produktivitě a druhý touchdown v zápase si připsal Janota, který zachytil přesný pass od Mumphreyho v téměř stejném místě jako při prvním touchdownu. Výsledné skóre 35:19 završil v závěru touchdownu Mumphrey touchdownem po zemi.

Lions tak oplatili Gladiators porážku z Czech Bowlu. Gladiators kromě prohry budou muset řešit zdravotní stav svých opor.

Radim Kroulík

 

  1. kolo Snapbacks ligy

Vysočina Gladiators – Prague Lions 19:35

Bratislava Monarchs – Brno Alligators 25:23

Nitra Knights – Brno Sígrs 45:26

ISMM Ostrava Steelers – Ústí nad Labem Blades 34:26

 

Podobné příspěvky

Svět e-sportu a gamingu získává tisíce fanoušků už i v Česku

Redakce

Česká plachetnice v Zemi Františka Josefa

Redaktor J.Hampl

Evropský šampionát trucků okoření i letos novodobé monoposty F1

Redakce