Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport

Lions získali šestý titul v domácí soutěži

Bowl

Reprízu loňského finále Snapbacks ligy amerického fotbalu ovládli Prague Lions. K vítězství 35:29 dovedl pražský tým skvělým výkonem Adam Žouželka, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Fortuna Czech Bowlu. „Občas to bylo infarktové, ale povedlo se to. Jsme mistři,“ radoval se Žouželka. Lions také díky němu získali šestý titul v domácí soutěži.

Fenomenální americký fotbalista Žouželka dovedl Prague Lions k titulu

bowlLions se v cestě za odplatou loňské porážky vydařil úvod zápasu. Během první čtvrtiny se do endzóny dostali hned třikrát a vybudovali si tak náskok 21:0. Ještě větší ránu zasadil soupeři Adam Žouželka. Ten ve druhé čtvrtině převzal míč 1 yard od vlastní endzóny a sprintem přes celé hřiště si připsal 99yardový touchdown.

Takový sprint přes celé hřiště jsem dal úplně poprvé. Byla to zásluha spoluhráčů, nikdo se mě nedotkl. Myslel jsem, že to snad ani neuběhnu. Možná to byl ten rozdílový touchdown,“ popisoval Žouželka. „Nechali jsme se v první čtvrtině zahrabat do strašně velké díry. Vstup do zápasu se nám nepovedl,” litoval po zápase quarterback Gladiators Jan Dundáček.

Žouželka byl k nezastavení a v zápase si připsal 262 yardů a 2 touchdowny. Za svůj výkon si tak řekl o cenu pro nejužitečnějšího hráče finále. „V titul jsme doufali, ale MVP, to mě v životě nenapadlo,” radoval se po zápase Žouželka.

Gladiators se po katastrofálním úvodu nevzdali, a to navzdory vyloučením dvou klíčových hráčů obrany. Legendární Dundáček zavelel ke zdramatizování zápasu dvěma touchdowny. Na rozdíl jednoho skóru pak Gladiators snížili 9 minut před koncem zápasu po passu Dundáčka na Renga.

Lions odmítli vyrovnání zápasu touchdownem quarterbacka Shazzona Mumphreyho. Gladiators se ještě nadechli k jednomu náporu, ze kterého pramenil touchdown Tomáše Hlacha 2 minuty před koncem zápasu. Další šanci na skórování už ale útok Gladiators nedostal a Lions tak slavili titul po výhře 35:29.Doufám, že si oslavy nebudu pamatovat,“ dodal s úsměvem Žouželka.

Jiří Uhlíř

Podobné příspěvky

V Galerii Harfa se rozehraje tradiční republikové mistrovství ve squashi

Redakce

Autodrom Most přivede na sever Čech sérii NASCAR

Redakce

3. Dostihový den – Jarní cena čtyřletých klusáků již dnes od 14 hodin ve Velké Chuchli 

Redakce