Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Sport Vodní sport

Mladí jachtaři trénují na Máchově jezeře, Nechranicích i Lipně

Laser třída jachting

Šest mladých závodníků z SCM Laser se sešlo k tréninku na Máchově jezeře. Optimisti trénovali na Lipně a 29ery na Nechranicích.

Optimist jachting třída„Trénink probíhal minulý týden v úterý a ve středu. Na Mácháč jsme jezdili jen na otočku pouze na trénink na vodě, abychom dodrželi všechny nařízení vlády, byl zamezen kontakt atd.“ vysvětlil trenér Štěpán Novotný. „Trénink byl zaměřen na závodní přípravu, absolvovali jsme mnoho startů a krátké i delší rozjížďky, počasí nám přálo.“

Tréninku za krásného slunečného a větného počasí se zúčastnili Klára Himmelová, Jiří Himmel, Adrew Lawson, Jiří Vacula, Zdeněk Vysloužil a Mikuláš Vaszi.

„Můj další plán je pořádat tréninky stejnou formou. To znamená, že se setkáme se závodníky na určitém místě, kde necháme na pár dní lodě a budeme tam dojíždět jen na tréninky na vodě. Vybereme nejlepší lokalitu podle aktuální předpovědi počasí. Zatím to vypadá hlavně na Nechranice a Máchovo jezero. Jsem rád, že všichni moji svěřenci trénují také sami i mimo naše společné tréninky, za což je chválím,“ říká spokojený trenér.

Hi-res fotky zde: https://we.tl/t-7eIxxCPvOK

Závodnice SPS Optimist trénovaly pod vedením trenérky Nikol Staňkové na Lipně:
„Tréninku se účastnily čtyři závodnice: Klára Chalupníková, Beata a Linda Dokoupilovy a Karolína Lojková. Na jeden den se připojila ještě Kristýna Flosmanová. Trénovalo se celkem čtyři dny za dodržení všech vládních opatření. První tři dny byl vítr silnější 7–8 m/s, čtvrtý den foukalo 2–3 m/s. Trénink byl zaměřen na manévry, procvičovaly jsme cit lodě, zkoušely jsme jízdu bez ploutve i jízdu bez kormidla,“ popsala Nikol Staňková.

Během tréninku proběhlo i několik rozjížděk, z nichž závodnice získaly body do nové soutěže Opti-Leader. Tento nový motivační prvek pro závodníky přináší další možnost pro trenéra, jak sledovat vývoj svých svěřenců. Vznikne důležitá tabulka, podle které bude trenér závodníky průběžně hodnotit a sledovat, jak se připravují nejen na vodě, ale i fyzicky.

Ve stejném režimu bude nyní od čtvrtka trénovat na Lipně další skupinka Optimistů.

Video zde: https://www.facebook.com/CzechOptimist/videos/642332763289515/

Ani lodní třída 29er nezahálí. „Nastalá situace nás dost přibrzdila, ale ti nejaktivnější se blíží k odtrénovaným 30 dnům na vodě v letošním roce. Snad ještě něco do závodů naženeme. U bójí platí pochopitelně corona rules a minimální odstupy 2 metry, ale všichni jsou tak nažhaveni, že je těžké to vždy dodržet,“ komentuje tréninky svých svěřenců David Křížek.

Video zde: https://www.facebook.com/david.krizek.16/videos/10212701045360276/

Eva Skořepová
PR manažerka Českého svazu jachtingu
e-mail: eva@skorepova.com
www.sailing.cz
www.facebook.com/sailingcz

Podobné příspěvky

Pražské mažoretky z T. J. Sokol Vysočany získaly titul SILVER MEDALIST

Redakce

RunCzech mění svět maratonských závodů

Redakce

Bowleři míří na turnaj americké profesionální PBA

Redakce