Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Motosport Sport

MotoGP: Ve Francii ujel svým soupeřům Jorge Lorenzo, dojel si pro vítězství

Závod v Le Mans vyhrál Jorge Lorenzo. Druhý byl Valentino Rossi a na nejnižší stupínek vítězů si stoupl Maverick Viñales.

Start vyšel nejen Lorenzovi, který se dostal do popředí, ale vyšel i Doviziosovi, Iannonemu či Marquézovi. Ze začátku to nevypadalo na žádné drama, ale vše se změnilo po pár kolech. V 6. kole Iannone předjel Doviho, ale “Maniac” se na druhé pozici moc dlouho neohřál. V osmé zatáčce spadl a ač do závodu ještě nastoupil, po pár kolech to vzdal a zajel do boxu. Před Iannoneho pádem se poroučel k zemi ve 4. zatáčce Yonny Hernandez. Spadl i Cal Crutchlow a to v jedenácté zatáčce a ani Rabat se pádu nevyhnul. Krásný boj předvedli bratři Espargarové, Aleix však z tohoto boje vyšel jako vítěz, když Pol udělal chybu a pustil před sebe ještě Pedrosu. Scott Redding musel ze závodu odstoupit, když ho zklamala technika.

Nejhlasitější ovace byly znát, když se oblíbený jezdec Valentino Rossi dostal před Marquéze a nakonec vyřídil i Doviho. Zdálo se, že právě Dovimu by se mohlo začít dařit, sic ho předjel Valentino, stále jel na skvělé pozici. Jenže nálepka “smolaře sezóny” se nechce odlepit..Dovizioso s Marquézem předvedli v sedmé zatáčce naprosto synchronní pád. Na první pohled se mohlo zdát, že mezi dvěma jezdci došlo ke kolizi, ale oba jezdci okusili tvrdost dráhy nezávisle na sobě a přesto synchronně. Marc Marquéz do závodu ještě nastoupil, ač se dalo o stavu jeho motocyklu dost pochybovat.

Hernandez, Iannone, Crutchlow, Dovizioso, Marquéz..tak zatím zněla listina “odpadlíků”, ke kterým se dá přidat i Redding. To však nebyl konec, k zemi se nakonec skácel i Jack Miller a Bradley Smith. Jak již bylo zmíněno, Marc Marquéz se nechtěl vzdát a v závodu pokračoval a tak závod, který začínal s 21 jezdce se proměnil na závod s 13 jezdci.

Poté, co se pořadí ustálilo, se už diváci nedočkali žádné velké akce. Ale přiznejme si, že na jeden závod té akce v podobě pádu bylo až až. Jorge Lorenzo si celý závod hlídal svoje prvenství, stihl si udělat slušný náskok a do cíle dojel tak jak začal, neboli stylem start – cíl. Za Lorenzem dojel Valentino Rossi za bouřlivého nadšení fanoušků a třetí se na stupně vítězů mohl postavit Maverick Viñales, pro kterého byla tato bedna první za jeho kariéru v královské třídě. Suzuki se tak po dlouhé době dočkala stupně vítězů.

Průběžné pořadí MotoGP je následovné:
1. Jorge Lorenzo 90
2. Marc Marquéz 85
3. Valentino Rossi 78
4. Dani Pedrosa 53
5. Maverick Viñales 49

motoGP motoGP1

Podobné příspěvky

UniCredit Pražská štafeta se vrací po třech letech

Redakce

DISCOVERY SPORTS DÁLE POSILUJE NABÍDKU ZIMNÍCH SPORTŮ V RÁMCI PŘÍPRAV NA PEKING 2022

Redakce

Bohemians uzavřeli spolupráci se sázkovou kanceláří Maxi-Tip, partnerství posvětil Antonín Panenka

Redakce